Jumaat, 16 Disember 2011

Entree yg ke 100 ~ Baby Sitter Miqael

Yeay setelah 3 tahun blogku keudara, akhirnya sampai jua entree yang ke 100. 3 tahun = 100. Orang lain dah 900 post agaknye. Yelah aku ni bukanye penulis tegar blog macam orang2 lain. Semejak, 2 menjak ni rajin tulis pun sebab tulis semasa dalam Mothers room. Kalau kat rumah aku dah ade blog bergerak, hihihihhi - Miqael.

Post kali ni aku nak cerita tentang baby sitter miqael bulan ni. Bulan ni je die ade 3 baby sitter. Hebatkan. Sebenarnya macam ni, 1st BS dah nak kawih dah esok, so aku kene la switch ke yg 2nd, tibe2 yang 2nd selepas 3rd day jage Miqael, telepon hubby ku suruh amik sbb Miqael asyik nangis sehari suntuk. Ciannye anak mummy.

Actualy yang 2nd baby sitter ni, masa 2nd day aku dah mula tak sedap hati sbb Miqael masa balik mata die bengkak n then comot2. Maka malam tu aku suruh hubby ku g advertise utk BS yang baru. Rupa-rupanay on 3rd day die pulak yg voulenteer tak nak jage miqael dah. Cian Miqa kan. Ntah ape lah makcik tu buat kat miqa sampai nangis sheari suntuk. Tpai in positive way bagus la makciktu surrender, or else aku pulak rasa beralah nak quit camane.

Nasib baik la hubby dah advertise awal lagi, maka banyak la phone call yang bertalu-talu masuk. Sementara tu, Miqael stay dengan kak YA- 1st BS merangkap BS kesayangan Miqael. Thank you very much kak ya. Nnt akak bagi wedding pressent kat kak ya ye... maka pencarian 3rd BS pun bermula. Hari yang sama jugak dapat BS yang baru

which is so call 'MAMI' orang penang la katekan. So we give a try few hour, then 1/2 day and finally full day. Miqael looks so better compare to before. Whatever it is the 1st BS is the most superb. Manatknya muda, bergaya, miqael sekali bergaya. :) Baju mesti kene salin banyak kali, sampai mummy die pun tak serajin tuh.

Hmm banyak lagi nak tulis pasal BS ni, tapi time is running out. Dah habis 30mins. :)

Chow sin chin

Khamis, 15 Disember 2011

Entree merungut

Disclamair: Walau apa pun aku tetap bersyukur dengan apa yang tuhan berikan, tujuan entree ni hanyalah semata-mata nk melepaskan apa yg dibukukan di dada.

Boring seyh dengan life sekarang, tambahan pula asyik memikirkan masa depan diri sendiri n family. Aku terfikir-fikir 10 tahun lagi apa la aku buat. Takut kut memikirkan masa depan yang tak keruan. Semuanya bermula bila dah ade miqael. Membuatkan aku berfikir dan terus berfikir.
Bukanya tak bersyukur apa yang Allah SWT kurniakan, tapi kita sebagai manusia layak merancang tapi tuhan menentukan  segalanya kan!!!! Kenapa aku ckp life sekarang boring?

Sebabnya hari-hari bila aku hantar Miqael kat babysitter, hati kecil ku meraung2 tak nak bagi Miqael kat babysitter, namum apakan daya ekonomi zaman sekarang sangat tinggi dan membuatkan dua-dua kene kerja. Aku rasa lagi cuak bila memikirkan takkanlah 10 tahun lagi pun routine aku hari-hari kene hantar pegi babysitter. Mana perginye quality time ku. Lama-lama nanti miqael pun lagi suka rumah babysitter instead of rumahnye sendiri. Mana perginya tagline rumahku syurgaku?????

Lepastu kat tempat kerja pulak, dah almost 6yrs aku kerja kat tempat yang same, terdetik perassan ku macam nak mencuba nasib kat tempat lain. Tapi dalam mase yang sama again dalam hati kecilku, aku dah rasa selesa dekat sini, enviroment ok, boss ok,worrkload pun ok n bla bla bla. Walaupun aku sedar ni entree berani mati ni, mana tau tiba2 boss aku bace ke? But still ini luahan hatiku sahaja, dalam masa yang sama kerja aku tetap jalan.......

Pasal rumah pulak, Haizzz umur dah meningkat tapi rumah sendiri tetap takde lagi, merancang mmg ade, tapi again tak puas hati sbb rumah kat Penang semuanya kecik2 belaka 1000sq ft je kalau mengikut kemampuan. Itu pun harge dah mencecah 300K. Bukanye takde rumah besar kat penang ni tapi again ukur baju di badan sendiri. Ape kejdahanye kalau dah harga rumah mencecah 1 juta RM bukan rupiah. Tak termasuk kene bayar duit maintenance rumah monthly lagi. Tapi sampai bile pulak aku nk memsewe. nanti kene halau dengan tuan rumah, camane? Tidur bawah jambatan?

Pasal kesihatan pulak. Lately aku asyik demam2 je, nanti aku dah baik demam berjangkit kat Miqael, pas tu pusing kat balik n so on. Padahal suplimen dah makan. Camane lah nk stay fit? Tapi try to think in positive way ini dugaan tuhan dekat kami. So terima lah dengan seadanya.

Finally, aku tension dengan husband aku yang asyik suke main PS3. Siang malam FIFA. Die fikir die punye leisure je, langsung tak nk fikir sesuatu yg membenefit kan utk diri sendiri n family. Die pikir kalau keje kat kampeni die tu leh jadik jutawan kut. Dah semua maslah keluarga aku pulak kene fikir. Sampaikan nak maintain rumah kecik pun dah kene panggil cleaner. Bile miqael menangis ckit2 nak susu nak susu. Kalau husband aku baca pun aku tak kisah, sbbnye dah brerbuih mult aku ckp kat die. Agaknye kalau dah muntah tu dah tuka muntah hijau. Serious menyesal bagi Green Light beli PS3. Samapikan nak tgk ASTRO pun kene berebut. Tyre kete aku dah flat pun, die tak nak g pump. Alasan tunggu la ade free time. sbb mase lain semua berbayar main PS3. Dah terbalik patut ade anak ni lagi komited terhadap family, ni ade anak lagi peangai keanak-anakan. Sampai gaduh2 aku ckp nak pegi jual PS3 die. Lepas tuh siap ckp nak main kat  rumah kawan bla bla bla... Lantak la pegi rumah kawan ade aku kisah, larat pulak kawan die nak bagi die main memanjang.

TENSIIIIIIIII.......



Isnin, 12 Disember 2011

Its my birthday

Lalalal, its my birthday. Ape gift yang ku dapat?
Priceless gift: AFRAZ MIQAEL tak perlu lah hadiah2 dah... :)
Secara taklangsung dah tua dah aku ni... Tapi terfikir-fikir apa achievemnt sepanjagng kehidupan aku nih.
Hmm macma risau pun ade dok fikir future ni.

Celebrate lunch kat Golden Triangle jer.... rupa-rupanya o[pah tanjung Miqa pun buat celebration. Kami sampai-sampai kek tinggal suku je. Huhuuhu

No matter what always bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang. N alway berusaha for a better one....

Gambateh

Rabu, 30 November 2011

Mia dan totok darah serta urut baby.

Totok darah tu mende?
Extract from http://www.totokdarah.com/ "TotokDarah (acupressure therapy) adalah metode pengobatan dengan menggunakan sepasang stik perak untuk menekan simpul-simpul syaraf di tubuh agar peredaran darah menjadi lancar."

Confuse bukan bahasa melayu? Memanglah sbbnya totok darah ni org indonesia yang buat. Di kala demam-demam ni tiba2 Mia call cakap dia ada kat Malaysia. Aku pun ape lagi cepat-cepat suruh die datang suruh menotok aku. :) (lain mcm bunyinye)

Macam mana aku kenal Mia ni? 2 tahun yg lepas zaman2 x kahwin lagi aku gemar pergi buat keje yg konon2 menjaga kecantikan - menaikan aura seri muka. Padahal boyfriend yg kini husband cakap muka aku sama je takde seri pun. Huuhu.

So harapan selepas berterapi ni, mga cepat sembuh dari kedemaman yang melanda ni. Owh ya Mia suruh aku promote servicenya kepada org ramai. Just in case siapa-siapa berminat silalah call Mia - 0164075645. Die berada di sini sampai hujung tahun then lepas tu chalo balik Medan.

Ha lagi 1 yang best die pandai memurut baby, which i think mmg rare org malaysia pandai urut baby. Mesti ramai yang akan kata "Gila apa urut baby?, nanti salah urat la, memudaratkan la..." Well ini personal opinion aku as i have try before and no harm on the baby itself, siap lepas tu Miqael tido dengan selesanye. Kalau korang nak tau experince ku ngan hospital, memphysiotherapy kan Miqa due to kahak yang banyak, caranya sama je mcm tukang urut baby tu, tapi tukang urut lagi nampak profesional dr physiotherapist tuh. Physiotherpist tu tepuk2 or 'cuping' je kt belakang Miqael selama 15minit, thats it.

By the way aku takde pun plan nk memurut baby kat Mia, sbb nnt kene bayar. Buat ape pegi tempat berbayar if boleh dapat free kan.......




Demam lagi

Hari ni MC lagi, reason....demam.
Adoi lepas Miqa, mummy pulak, then daddy, then pusing balik...
Circle of demam. Ini lah namenye sepakat membawa berkat, sorang demam sume demam. :(
Takpe anggap je ini ujian dari tuhan, pasti ada sesuatu di sebalikknya.
Tapi janganlah Miqael demam lagi, kesian worrrr smapai kene admitted kat hospital.
Tak cukup ngan demam, kaki miqael pulak bengkak akibat nurse tak aware denngan drip yg lari dari sasaran yang sepatutnye. Demam dah baik, kaki pulak bengkak.
Ramai yang cakap "asal x saman je hospital XXXX tu?"
For me as long as everything ok, tak perlu lah saman2 ni.


Selasa, 29 November 2011

Fair world High Chair for Miqael

Yeay Miqael dah ada high chair sendiri. Thanks daddy beli high chair untuk Miqa. From now onwards Miqa tak perlu lah pusin2 1 rumah nk makan dan yg penting mummy tak perlu nak mop 1 rumah stp kali abis makan. Comotnye anak mummy.
Apa yang best sangat Fair World High Chair ni?
Yang best sbbnye design die sama sebijik cam IKEA, cuma ade sticker FairWorld je. Tapi price mahal lah yang ni lagi RM80 kot.

Sabtu, 26 November 2011

Selama Tinggal Zulhijjah, Selamat datang Muharam

Selamat tahun baru kepada semua orang Islam. Harap-harap tahun baru ni disambut baik oleh kita semua. Apa resolusi korang semua? Resolusi aku? Hmmm tahun2 ade resolusi tapi tak penahnye keep track if tercapai ke tak. Tadi masa solat Maghrib, ingatkan nak bace la doa pembuka awal tahun, lepas abis doa Miqael pun memanggil2 dengan tangisan yang kuat. :(.. Hari ni mood Miqael sangat tak baik,  ape kene ntah. Nevertheless what, I only hoe few things happen this year.
  1. Kelurgaku diberi kesihatan yang sihat-sihat. Dilindiungi dari segala wabak penyakit dan bencana alam. To be specific to my beloved son, Miqael. Bukanya apa dah serik aku dok dalam Hospital 1 week. Kesian sangat si kecik ni tak bermaya.
  2. Semoga rezeki kami sekeluarga diberkati oleh Allah SWT, dah dimurahkan rezeki kami lagi.
Thats's the only thing i can think right now. Chiow~~

Selasa, 18 Oktober 2011

18102011: Mothers room in my workplace.

Hari ni entry pasal breastfeeding lagi, supaya menjadi sumber inspirasi buat diriku kekal untuk BF selama 2 yrs.
Mothers room? Tahu tak apa itu mothers room? Masa 5 yrs ago baru start kerja, ternampak sign mothers room. Dengan jahilnya aku bertanya, "Mothers room tuh mende?, tempat letak anak ke?" Tapi tak mendapat sebarang jawapan.
Then 5 yrs after, during pregnancy, baru lah ku tahu kewujudan mothers room itu apa. Rupa2nya bilik yang disediakan company utk para ibu mempump susu atau nama lainye " Bilik Pump Susu" :)
Lepas balik dari Maternity Leave, terus bergegas amik kunci bilik mothers room dari nurse, health service. ( Masa ni sangat semangat utk BF)
Owh what a suprise, rupa-rupanya ramai pengguna MR ye. Siap kene q panjang di kala peak hours. Yang paling impress peti ais penuh dengan susu, siap berebut tempat n kene label OK~~~
This shows yang rupenye awareness of BF telah lama ada di companyku tidak kira apa2 bangsa (companyku dimonopoly oleh chinese). Aku je yang lambat dtg awarenessnye.
Rupa MR ni takde la besar mana, ade 3 bilik comel beserta meja, kerusi n 2 plag. Tapi aku amatlah bersyukur sebab company sediakan facilities sebegini.
As of aku baca post rakan-rakan KIM, ada yang kene pump kat bawah meja la, workplace die la, store la... bla bla bla.....

Tapi lately aku makin memalas mengepump, pas tuh complain susu sikit, susu sikit. So camane? x(

Isnin, 17 Oktober 2011

17102011: Sesi pump 2nd session

Dikala ku menulis blog ni, ku tgh bz mengepump for 2nd session. Production makin lama makin sikit. Tambah pulak dengan kemalasan yang melanda ni, bertambah-tambah la sikit. Now stok susu Miqa kais pagi makan pagi kais petang makan petang. Kalau tak kais susu formula la jawapanya. Kesian anak mummy kan, di usia 7 month dah nak campur-campur. For sure kalau Miqa boleh bersuara, mesti die marah mummy die pemalas nak pump.
Milk booster pun macam2 dah try dr yg murah sampai la yg agak mahal tapi hasilnya sama jugak, mana taknya makan macam2 tapi nak pump keluar malas. Huhuhuhu......
"Ya Allah ya tuhanku, perbanyakkan lah air susu ku ini untuk Afraz Miqael" - Amin
Malas-malas plz go away, come again anotehr day.

Khamis, 6 Oktober 2011

06102011: Routine seorang mummy

Serios lama tak update blog kan?
Kenapa?
Owh ya, saya bz dmenjalani routine seharian sebagai seorang wifey, mummy n pekerja yg rajin... :)
Basically ini lah routine harian ku kini:
Celik biji mata, terus siap2 nak g kerja, siap barang2 miqa nak ke baby sitter, masak makanan miqa.. Nasib baik asben yg prepare breakfast. Thanks asben. 730 hantar Miqa to baby sitter


Then kerja. Dah nama pun kerja mmg sentiasa ada kerja lah... Tapi routine seorg ibu kene pergi mengepump breast milk untuk dibekalkan kepada anak yang tercinta. 3x selama 30mins.


Balik kerja pulak, bergegas Bawak miqa pi sightseeing kalau idak mesti nangis2 nak kua gak, then malam masak or tapau. Lepas tu sibuk cuci botol, prepare miqa food, lipat baju, kemas rumah and bla bla bla.. Tapi thanx to hubby again sbb tolong cuci baju n jemur baju.


Dan kepenatan maka saya pun tidur bersama Miqael ku sayang.


Bangun pagi besok buat lagi routine yang sama.


Kalau dalam program C++ , kiranya loop do~ while memang takkan habis lah.... :) run forever


Sabtu, 23 Julai 2011

23072011 :Dari Britax ke Fair World

Weekend datang lagi. Hari ni nak jalan2 survey2 carseat Miqa lagi. Pergi 1 pot kat goergetown mmg murah2 brg baby die, tapi takdelah branded sgt kan...
Semalam pegi dengan Ju kat peekaboo during lunch hour, ada 1 car seat brand babyluxe promotion RM399, before RM600++
Tapi carseat favourite - Britax maintain xde promotion RM1200++... Haizzz x mampu le utk saye yg underpaid nih....
Hari ni pergi kedai apek tu, ushar2 ade 1 brand fair World - Rm200 ngam... Takde pk panjang terus amik jer...
Itu lah titlenye Dari Britax ke Fair World.
Tapi Miqa cam happy je dok dlm carseat nih.. Bile Miqa happy, mummy pun happy... :)
Hmm Britax tuh? Tungue je lah adik Miqa nnt.. Insyallah.
(Picture nnt kalau rajin aku hapdate ye)

Selasa, 19 Julai 2011

19072011 : Miqa on Cutest baby COntest in Paenthood Malaysia Magazine.

Dear all readers...

Miqa is participating in cutest baby contest at Parenthood Malaysia Magazine. Hope you all can give a vote on Miqa's picture. Your voting is most appreciate. Here is few steps on how to vote:

  1. Click Like on FB: Parenthood Magazine Malaysia.http://www.facebook.com/ParenthoodMalaysia


  2. Click Like on Miqa's picture: http://www.facebook.com/ParenthoodMalaysia#!/media/set/?set=a.10150238473387186.322274.354672507185


Easy rite? So what else you waiting for. LIKE LIKE LIKE..




Isnin, 18 Julai 2011

Contest by LELONG.MY: My Most Memorable Online Shopping Experience


Working in an environment of computers and internet surrounding with almost 24/7 make online shopping as one of routine habit. Especially end of the month when paycheck is available :). There are numerous of goods I bought online from item cost me from a figure till item cost me 4 figure. Wow, what a big number for me. I used almost all online shopping channel from blog (which is not really 100% trusted) to an establish platform like lelong.com no matter in country or outside of the country.

One of the most memorable experiences buying online was during my confinement period. Having a first baby, there is a lot of things that I left out in my checklist. During this 60 days with my husband hundreds mile away from me ( I’m staying with my mother during confinement).I feel online shopping is the most helpful medium as a lot of review or rating from the buyer can be read for a particular product which helps me a lot for being a new mother. Courier service provider will be in front of my house at least once a week. Sometimes I did receive item every day from the courier service.

I decided to give breast milk to my baby as it was known as the best milk with enrich of nutritious for baby. Being a working mother I need to prepare EBM (Express Breast Milk) while I’m working to ensure my baby can have 100% breast milk feeding. However expressing breast milk it is not easy as my first impression. Not all breast pumps in market can suit with all individual needs . I just get to learn this is really subjective for each different mother and for my case I have bought one which cannot suit me and as a result I failed to express out my milk. I almost give up and intend to switch to formula milk. Here you are online buying do help me. After a while reading reviews for breast pump I finally decide to give a try on Medela Harmony breast pump.

After 3 days placing the order, I have received the Breast Pump and I’m very satisfied with this choice. I manage to pump out my milk and fulfill the daily need of my baby right until today. I’m proud to say Miqael is fully breastfeed right until today – 4months++ by using this pump.

(Not to mention buying the breast pump online reduce the price 40% then buying it from the shop – worth it for price)

Below is picture of my baby Miqael which fully breastfeed, my Medela Harmony Breast pump with EBM stock.






Cheers

Ahad, 17 Julai 2011

17072011 : Bukit Merah Laktown resort

Weekend datang lagi yeay ~~~~


Weeksend ni agenda Bukit Merah laketown Resort bersama2 kawan2. Thanks acik for the free entrance. Miqa stay dalam tu dari kul 1130 am smp la kul 6pm. Main2, Tido, Minum susu, Nangis... Routine die berulang2... 3x gak la die tido dalam tu... Tapi kali ni masuk water park aku tak main mende pun, sip kering je badan... 1st time tuh, kalo idak aku sume pun aku try... Nak wat camane jage miqa nye pasal... Anyhow i enjoy taking care him :)


Balik singgah Mee udang Banjir Kuala Sepetang, pekene semangkuk dulu....


Malam tido hotel kat rumah opah :) makan sup tulang lagi... Gemok gemok......


We're having fun this weekend.


Mode: Monday blues....




Rabu, 13 Julai 2011

13072011 : Miqa new car seat

Di kala ni 1040PM, miqa baru je tido. Barulah ade chances pegang lappy sambil survey2 car seat Miqa yang baru. *Wink, Wink* Yes, mummy gonna buy u a new carseat, baby....
Tapi agak clueless, from past experience, dah beli baby seat cum carrier for newborn yang agak murah dah x branded lgsn. End up Miqa mcm x mau duduk je kat dalam tu, maybe he's not feeling comfortable kut. So lesson, janganlah kedekut sgt, belilah yang agak comfortable utk baby. :)
Tgk Graco, Britax, Recaro mcm sgt suka tapi aku sangat takde duit pulak untuk car seat yang $$$$.
SO after filter maybe consider beli SCR or Mydear. But who knows tetibe dapat durian runtuh ke. Hihihhih.
Mode: Still searching a good carseat for Miqa

Isnin, 11 Julai 2011

11072011: Hughies Dry Vs Petpet

Entry kali ni no picture okie, cuma sekadar luahan hati seorg mummy.
Sikap aku yang suke sangat try and error membuatkan aku try semua jenis diapers yang berada di market tambah2 kalau ade sales kat TESCO, GIANT dan seangaktan denganye. Tapi Petpet tetap favourite.
Memadangkan Miqa punya usage monthly mencecah 180 keping maka memang aku try mcm2 brand la, tapi yg penting Petpet mesti 1 packet besar.
Bulan nih aku beli Hughies Dry and Petpet.
Tapi lepas usage beberapa kali rasa macam tak suke pulak Hughies ni sebab:


  1. Size yang kecik, walaupun M tapi still kecik. Sian Miqa dah la chubby.

  2. Cepat bocor, hubby dah buat experiment tuang 1 gelas air kat Hughies and Petpet hasilnye mmglah Hughies tuh bocor.

Maka lepas ni katakan tidak pada Hughies dry. Sekian

Ahad, 10 Julai 2011

10072011: Kasut baru Miqa n Koew Teow Kicap

Breakfast kat Megoplex, Ipoh, perkena koewteow kicap. Sedap wow..... Then jalan-jalan kat tempat baby jumpa kasut.


Opah nak miqael pakai kasut mcam ni, bukannye stoki manjang
Lalu opah pun beli kasut itu. Then jalan-jalan lagi jumpa sepasang kasut ag, maka mummy pulak yang beli.



On the way nak balik tiba2 kat Heritage hotel ada banner handbag sales (COACH, LONGCHAMP, PRADA) maka kami pun saje la sibuk2 di tempat kejadian. Tapi semua pun tak best, macam local pun ade maka kami pun bergambar je di hotel :)



Tapi hari ni mood Miqa macam swing2 je, macam sakit pun ade . Balik rumah asik nan nangis je, pantang letak bawah je nangis. Bile dukung pun nangis kecuali mummy die je dukung okie. Confuse2 nape lah anak mummy ni. Risau sakit pun ade

Sabtu, 9 Julai 2011

09072011: Miqael nursing in public

Weekend di Ipoh lagi. Dikala orang lain bz demostrasi BERSIH kat KL aku pulak bz berwindow shopping di sana sini. Dari warehouse sale sampai ke parkson ipoh parade. Terasa geram dengan hubbyku yang bulan ni sahaja 3 helai seluar JEANS yang die beli. Yang paling hebat ARMANI, LEVIS, LEVIS... Gaye bersoping mcm org kaya... Such a waste, yang mak aku pulak cakap biar le dah die berduit... APAKAH? I swear sampai end of year jangan berharap nak beli lagi seluar JEANS yang mahal begitu.....
Sampai kat PARKSON tibe2 kasut ZANGTOI ade offer 50%. Phewwwww berpinar mataku, tapi belum sempat aku try Miqa dah buat hal nangis2 (Time daddy beli sua x mau pulak nangis) Tanpa berpikir panjang selamba je aku g breatfeed kat kerusi rehat2 (nafus bershopping mengatasi segalanye) dalam parkson tuh dengan harapan dah kenyang boleh aku explore ZANGTOI ag. Malangnye lepas dah kenyang pun Miqa nangis gak... Haizzzz.


Maka kami pun beredar ke parking dan pulang. I'm thinking in a postive way,maybe kat Penang ade kasut yang lebih hebat dengan sales yang lebih hebat, tu pasal Miqa tak bagi mummy beli ZANGTOI. Sob Sob

Sabtu, 4 Jun 2011

04062011 : Breakfast koey teow sup ipoh yang best

Hari ni first time bawak Miqa g breakfast kat luar. Tak lain tak bukan tempat favaourite kat ipoh yang wajip pegi if aku balik - Koew teow sup fishball kat stadium Ipoh.Sedap oooo... Kat penang mmg takde....
Since Miqa lahir aku asyik suruh hubby tapau je tapi rini hubby cakap " Miqa pun nak jalan2 juga" So aku pun bawak la berbekalkan EBM 3oz.
ALhamdulillah dia mmg tak meragam siap bersembang2 dengan jiran meja sebelah. huhuhuhuhu....
Tapi at last EBM tu berbuang jugak. Membazirnye..... 30minit hasi tuaian tu... :(

Jumaat, 3 Jun 2011

03062011: Weekend di Ipoh lagi

Weekend ni kat ipoh lagi. Sejak dah jadi mummy ni rajinye miqa balik ipoh melawat opah.
Dikala aku menulis ni Miqa tengah merengek-rengek kat sebelah aku ni, tapi daddy die yg memhandle. :)

Ahad, 29 Mei 2011

Ipad2 on the way.

Believe it or not, i had place ipad2 via online and it takes 2 week to get it. Hmm the main intention beli ipad2 bcoz for Miqa brain development (kononye lah). Tengok2 nanti aku yang sibuk2 guna tu. Hmm tak sabar2nya nak receive Ipad.

Terketar-ketar tangan beb, nak proceed item RM1899 through online. But i don't have other option as both Harvey Norman and Switch doesnt take any order anymore as the waiting list was 2 long 200 ppl++.

Mode: Waiting for ipad. tak sabar2nye. Daddy x boleh cbuk2 ngan Ipad miqa..

29052011: Kenduri-Kendara

1st time makan kenduri kat area rumah ni after 5 years duduk sini. Semenjak babysitter Miqa kat blok yang sama,maka kenalah pandai hidup berjiran. Sebelum ni kami suami isteri spt kera sumbang. Terperuk je dalam rumah,tak bercampur masyarakat lgsn... People do change as the age change...

Bawak Miqa g kenduri doa selamat tu, die bantainye nangis kat situ cepat2 daddy bawak di naik atas balik tingallah mummy sorang2 terkontang-kanting.

Wah!!! baru mummy sedar kat kenduri tadi ramai yang kenal Miqa, sampaikan mummy pun x kenal derang.... Terasa malu pulak selama ni tak bercampur ngan org lgsn...

Moral of the story: berbuat baiklah dengan jiran2. :)

Khamis, 5 Mei 2011

I'm ofdicially a mummy now

Serious lama nya tak update blog. Alot of thing i want to share tapi MALAS mengatasi segalanya. But in a summary I'm officially a mummy to Afraz Miqael now. Insyallah if rajin i will update more.


Pic of miqa during few hours after delivery: