Selasa, 18 Oktober 2011

18102011: Mothers room in my workplace.

Hari ni entry pasal breastfeeding lagi, supaya menjadi sumber inspirasi buat diriku kekal untuk BF selama 2 yrs.
Mothers room? Tahu tak apa itu mothers room? Masa 5 yrs ago baru start kerja, ternampak sign mothers room. Dengan jahilnya aku bertanya, "Mothers room tuh mende?, tempat letak anak ke?" Tapi tak mendapat sebarang jawapan.
Then 5 yrs after, during pregnancy, baru lah ku tahu kewujudan mothers room itu apa. Rupa2nya bilik yang disediakan company utk para ibu mempump susu atau nama lainye " Bilik Pump Susu" :)
Lepas balik dari Maternity Leave, terus bergegas amik kunci bilik mothers room dari nurse, health service. ( Masa ni sangat semangat utk BF)
Owh what a suprise, rupa-rupanya ramai pengguna MR ye. Siap kene q panjang di kala peak hours. Yang paling impress peti ais penuh dengan susu, siap berebut tempat n kene label OK~~~
This shows yang rupenye awareness of BF telah lama ada di companyku tidak kira apa2 bangsa (companyku dimonopoly oleh chinese). Aku je yang lambat dtg awarenessnye.
Rupa MR ni takde la besar mana, ade 3 bilik comel beserta meja, kerusi n 2 plag. Tapi aku amatlah bersyukur sebab company sediakan facilities sebegini.
As of aku baca post rakan-rakan KIM, ada yang kene pump kat bawah meja la, workplace die la, store la... bla bla bla.....

Tapi lately aku makin memalas mengepump, pas tuh complain susu sikit, susu sikit. So camane? x(
Catat Ulasan