Rabu, 30 November 2011

Mia dan totok darah serta urut baby.

Totok darah tu mende?
Extract from http://www.totokdarah.com/ "TotokDarah (acupressure therapy) adalah metode pengobatan dengan menggunakan sepasang stik perak untuk menekan simpul-simpul syaraf di tubuh agar peredaran darah menjadi lancar."

Confuse bukan bahasa melayu? Memanglah sbbnya totok darah ni org indonesia yang buat. Di kala demam-demam ni tiba2 Mia call cakap dia ada kat Malaysia. Aku pun ape lagi cepat-cepat suruh die datang suruh menotok aku. :) (lain mcm bunyinye)

Macam mana aku kenal Mia ni? 2 tahun yg lepas zaman2 x kahwin lagi aku gemar pergi buat keje yg konon2 menjaga kecantikan - menaikan aura seri muka. Padahal boyfriend yg kini husband cakap muka aku sama je takde seri pun. Huuhu.

So harapan selepas berterapi ni, mga cepat sembuh dari kedemaman yang melanda ni. Owh ya Mia suruh aku promote servicenya kepada org ramai. Just in case siapa-siapa berminat silalah call Mia - 0164075645. Die berada di sini sampai hujung tahun then lepas tu chalo balik Medan.

Ha lagi 1 yang best die pandai memurut baby, which i think mmg rare org malaysia pandai urut baby. Mesti ramai yang akan kata "Gila apa urut baby?, nanti salah urat la, memudaratkan la..." Well ini personal opinion aku as i have try before and no harm on the baby itself, siap lepas tu Miqael tido dengan selesanye. Kalau korang nak tau experince ku ngan hospital, memphysiotherapy kan Miqa due to kahak yang banyak, caranya sama je mcm tukang urut baby tu, tapi tukang urut lagi nampak profesional dr physiotherapist tuh. Physiotherpist tu tepuk2 or 'cuping' je kt belakang Miqael selama 15minit, thats it.

By the way aku takde pun plan nk memurut baby kat Mia, sbb nnt kene bayar. Buat ape pegi tempat berbayar if boleh dapat free kan.......




Demam lagi

Hari ni MC lagi, reason....demam.
Adoi lepas Miqa, mummy pulak, then daddy, then pusing balik...
Circle of demam. Ini lah namenye sepakat membawa berkat, sorang demam sume demam. :(
Takpe anggap je ini ujian dari tuhan, pasti ada sesuatu di sebalikknya.
Tapi janganlah Miqael demam lagi, kesian worrrr smapai kene admitted kat hospital.
Tak cukup ngan demam, kaki miqael pulak bengkak akibat nurse tak aware denngan drip yg lari dari sasaran yang sepatutnye. Demam dah baik, kaki pulak bengkak.
Ramai yang cakap "asal x saman je hospital XXXX tu?"
For me as long as everything ok, tak perlu lah saman2 ni.


Selasa, 29 November 2011

Fair world High Chair for Miqael

Yeay Miqael dah ada high chair sendiri. Thanks daddy beli high chair untuk Miqa. From now onwards Miqa tak perlu lah pusin2 1 rumah nk makan dan yg penting mummy tak perlu nak mop 1 rumah stp kali abis makan. Comotnye anak mummy.
Apa yang best sangat Fair World High Chair ni?
Yang best sbbnye design die sama sebijik cam IKEA, cuma ade sticker FairWorld je. Tapi price mahal lah yang ni lagi RM80 kot.

Sabtu, 26 November 2011

Selama Tinggal Zulhijjah, Selamat datang Muharam

Selamat tahun baru kepada semua orang Islam. Harap-harap tahun baru ni disambut baik oleh kita semua. Apa resolusi korang semua? Resolusi aku? Hmmm tahun2 ade resolusi tapi tak penahnye keep track if tercapai ke tak. Tadi masa solat Maghrib, ingatkan nak bace la doa pembuka awal tahun, lepas abis doa Miqael pun memanggil2 dengan tangisan yang kuat. :(.. Hari ni mood Miqael sangat tak baik,  ape kene ntah. Nevertheless what, I only hoe few things happen this year.
  1. Kelurgaku diberi kesihatan yang sihat-sihat. Dilindiungi dari segala wabak penyakit dan bencana alam. To be specific to my beloved son, Miqael. Bukanya apa dah serik aku dok dalam Hospital 1 week. Kesian sangat si kecik ni tak bermaya.
  2. Semoga rezeki kami sekeluarga diberkati oleh Allah SWT, dah dimurahkan rezeki kami lagi.
Thats's the only thing i can think right now. Chiow~~