Selasa, 30 Jun 2009

RM500 from power root

Kenal bukan siapa jejaka di atas? Itu tidakpenting yang pentingnya iklan yang dipegangnya itu.
Ha jangan terkejut suami saya menang RM500 dari setin power root. "Impian menjadi kenyataan" Ceritanya bermula begini,
Pada suatu hari sepasang suami isteri sangat kenyang tetapi dahaga, namun lecturernya tetap memberi waktu break untuk lunch. maka si isteri telah mengoffer dirinya untuk membeli Roti di "Bread Garden" di Kompleks Bukit Jambul. Sementara menuju ke kereta, si isteri berhenti sebentar di kedai mamak jual newspaper utk membelikan air power root, satu utk suami dan satu utk isteri. Sampai di kelas,kami pun membuka air dan yang palinghebatnya belakang penutup tin itu ada tertulis "Menang RM500" Bertuah bukan?
Lalu si suami cepat2 claim air itu dia punya sedngkan die tidak mengeluarkan 1 sen pon utk membei minuman itu. Apa pendapat anda, wang itu sepatutnya kepunyaan siapa?
So pada keesokan harinya kami pergi ke power root utk mengambil cash tersebut. Sepperti gambar di atas wang itu kepunyaan si suami. Dengan bangga dirinya gambar die ditangkap oleh gadis power root yg bernama Nana.
Sekian sahaja post saya buat hari ini.

*Si suami sangat gembira dan memberitahu org kelilingnya 360 darjah semasa menang tersebut.

Ahad, 14 Jun 2009

Breakfast di Subway E-Gate

Pada hari ini, saya telah memulakan hari saya dengan breakfast di Subway. Ini adalah kali ke-2 kehadiran saya disini. Pada pertama kali kami sangat blur dan tidak tahu cara mengorder menu di sini. Ia amat berlainan sekali dari tempat lain dan tambahan pula menunya yang agak unik berbanding di cafe lain. Pada 1st time kami telah mengorder sekeping roti yang berukuran 12inch dan dipenuhi dengan tuna sebanyak 6scoop ice cream. Dan total breakfast utk 2 org adalah RM23.Mahal bukan? Maka suami saya telah serik utk makan di Subway. tetapi pada hari ini saya telah mencuba kali ke-2. Kali ini saya dikira telah berpengalaman sedikit maka saya telah mengorder breakfast set 2 set. Dan totalnya adalah RM11.60. Sangat murah~~~. Tambahan pula hidangannya agak sedap kerana suami saya telah mengevaluate tahap kesdapannya. Di dalam set itu terdapat:


  • Sandwich beroti bulat yang boleh dipilih samada tuna ataupon ham

  • Side2 order yg boleh dipih sama ada onion, cucumber, tomato, pickle, salad dan byk lagi.

  • Sauce yg boleh dipilih samada mayonese, mustard, BBQ sauce, Chilie Sauce dan byk lagi

  • Air dari nestle yg boleh dipilih samada tea, nescafe, milo.

Saya memang sangat menyukai hidangan di subway kerana saya berperasaan hidangannya penuh dengan nutrian yg sihat. Kami telah makan set itu dengan habisnya. Saranan saya ianya boleh dicuba lagi padal ain kali. Oh ya mereka juga mempunya promotion pada setiap hari dgn sandwich yg berbeza. Ilusi di bawah menjelaskan segalanya. Ha apa lai marilah kita pergi mencubanya.



Farewell Noorhayati Idros

Farewell untuk Yatie oleh UMCV telah diadakan spt di bawah:



  • Date: 11 June 2008

  • Venue: Fisherman wharf di SG Ara, Penang

  • Time: 12 Noon - 130PM


Kami telah mengorder lunch set nya iaitu terdapat 2 pilihan:




  • Chicken chop with rosemarry sauce[starter soup with garlic bread, main course, lemonade squeeze, mango pudding . - Saya telah memilih menu ini dan ternyata rasanya sangat tak sedap sama sekali. Rating utk main coursenya adalah (0/5)

  • Fish and chip. - I'm not sure about this.


Berikut adalah pix group kami yang telah disnap oleh seorg pekerjanya.





Berikut adalah teks ucapan oleh orang yg diraikan. Beliau telah menitiskan air matanya. Motifnya tidak dapat dikenal pasti samada gembira meningalkan kami, terharu meningalkan kami ataupon ada sebab lain. Yang pastinya beliau mengibas2 matanya dengan tujuan utk mengeringkan air mata. Mengapa beliau tak pakai tisu? Haaa soalan trivia, sila lah jawab. Apa-apa pon cik Yatie all the best on your future undertaking. Nanti kad dah dicetak jangan lupa invite kami sekalian.

Juru Auto City: AutoShow

Last nite I went for a walk to Juru auto city. Belum pon sampai ke auto city, jalan tersangatlah jam untuk memasuki simpang autocity tersebut. Hampir 40min jugaklah we need to que. We was thinking, apalah hebat sangat auto city ini pada malam ini. Sebaik sahaja memparking kan kereta di tempat yg agak jauh. Kami pon berlari-lari anak ke tempat kejadian, Wah rupanya ada autoshow. Tersangatlah hebat juga auto shownye, disebabkan hari malam, aku malas nk memsnap pix. Tapi apa yang aku dapat describekan:
  1. Ada bunyi-bunyian audio dari kereta-kereta tersebut. Ada 1 van yang sangat hebat sampai rasanya bunyi yang dikeluarkan terpaksa dikunyah2 dan ditelan.



  2. Ada pameran kereta2 mewah spt ferari and the gang
  3. Ada pameran kereta myvi yang semuanya berwarna putih dan agak hebat. Tapi ada 1 myvi putih yg hanya menampal polka dot kale pink telah empamerkan keretanya. Aku betanya pada diri sendiri kenapalah kereta sebegini layak masuk show.
  4. Ha yang paling syiok ada ala-ala tiger show OK~~~


  5. Ada jualan murah dr factory outlet. Hubby aku telah membeli levis 501 dan sehelai baju GAP untuk dirinya sendiri tanpa menghiruakan isterinya. Pada mulanya beliau berasa pening2 sehingga muntah sebanyak 2x sebelum menuju ke autoshow. Dalam pada itu beliau sempat membeli belah sebegitu sekali
  6. Ada jualan murah oleh Nike, Adidas etc
  7. Ada oldtown white coffee utk kami berdua bersantap dinner + supper
  8. Last but not least ada seorang silverman telah mempamerkan dirinya sbg seorg robot utk meminta sedekah. Hebat bukan, Rasa-rasanya bekas pekerja askar Queen Elizabeth kut.





Sekian sahaja laporan dari saya.