Ahad, 13 Disember 2009

Azlan's Wedding + Mee Udang Banjir Kuala Sepetang + Superman MALAYSIA

Selepas sekian lama tidak memupdate blog, here you go a new post from me. Hari ini kami sekeluarga telah menghadiri perkahwinan Azlan Taib iaitu x-housemate kepada housmate aku sekarang. Maka Lan merupakan generasi terakhir yang menamatkan single lifenye di anta kesemua housemate mereka. Weddingnye telah dilangsungkan di Taiping, Spekot sebagai petunjuk jalan telah memilih untuk exit di tol Jawi. Just imagine exit Jawi tapi the destination ialah Taiping, aku sungguh tak faham mengapa keputusannya macam tu. Maybe nak jimat tol (RM2.80 - From Juru to Jawi) Setelah meredah perkampungan lokasi pergambaran kekasihku Saerah by TV3 maka bertemulah dengan rumah pengantinnya. Congrats to both of you on ur wedding.
Dekat kenduri ni juga aku ada snap pix spekot+adirah junior = Lisa. (chumelnye budak ini)



Selepas balik dari kenduri Lan our next destination adalah Mee Banjir Mak Teh Kuala Sepetang. Memang ini telah diplan dari awal lagi tapi perut pulak masih kenyang makan nasi minyak Lan, maka kami pon bersiar-siar di Taiping Sentral yang dikatakan havoc di Taiping. Tapi from my opinion its below expactation takde la hebat spt yg digembar gemburkan. Setelah pusing2 sampai perut kami ada ruag nak masuk Mee Udang, kami pon bergerak ke Kuala Sepetang. Seperti biasa Gerai Mak Teh Mee Udang ni sentiasanya banjir dengan manusia serta udangnya. This is a must visit if really you guys in Taiping kerana price yang sgt affordarable dan rasanya yang agak sedap. Mee Udang= 10 ekor udang laut = RM10. Murah bukan?


Setelah kekenyangan kami pon pulang kembali ke pangkal jalan tapi kali ini kami mengunakan tol Changkat Jering tidak lagi Jawi. Maka perjalanan yang lebih singkat tetapi tol yang agak mahal (RM10.50). Di sepanjang perjalanan ada aksi yang agak menarik di lebuhraya plus, aku telah menjumpai superman Malaysia dan juga suatu banner promosi oleh pizza hut yang agak menarik perhatian aku (XXXX)

Jumaat, 11 Disember 2009

No ham trying without single cent

No harm trying, me myself not sure if this work, don't ask me but just give a try.
http://www.catcheye.com.my/?r=22714

Isnin, 26 Oktober 2009

Turn encik suami pulak yang masak.

Hari nie balik kerja je boley rilek2 atas katil... Hihihihi
Ini adalah kerana turn encik suami yg masak.
Menu hari ini ialah:
  • Gulai lemak udang bersama belimbing
  • Sayur toa meow goreng oyster
  • Ikan masin tenggiri goreng
  • Air carrot susu.
  • Dan akhir sekali adalah nasi putih.

Tak sabar-sabar rasanya nak makan, terbau2 gulai lemak yg semacamnye sedap. Malangnya esok dah tuka syif memasak pulak. Maka balik kerja dah tak boleh tidur.

Ahad, 25 Oktober 2009

New browser: Lunascape 5

There are few Web Browser (WB) available for our own use. Here is few browser that i knew and comment on my own experience:
  • Internet Explorer - the coolest WB I've ever used. The only reason is, its build in in Microsoft Windows which naturally force me to absorb all the features.
  • FireFox Mozilla- I just dont like it, don't ask me why
  • Safari - Never used of this.
  • Google Chrome - Feel troublesome and quite heavy neither for my laptop nor desktop.
  • Opera - Don't really like it because of the GUI itself. Too advance for the user like me.
  • Netscape - I used this during my primary school. 1995-1196 time frame. Why? Because at that time I'm using Cyber Cafe PC and I don't know whats the reason why Netscape is the default browser for CC.
  • Lunascape - I'm really new into this, 1 week. But I highly recommended this Web Browser. They claim all the features in IE, Mozilla and Google Crome are in the Lunascape. But i just love to used it, probably bored with IE after 10yrs ++ being a loyal user to them.

Outdated

It has been a while my blog being abandoned. Why?
A lot of of reasons cud be the possibility.
But the key point here is just because 4 alphabets.
L A Z Y

Stay tune~~~

Rabu, 2 September 2009

Ahad, 30 Ogos 2009

Chronology of Selamat Hari Raya

Sangat obesessed kerana menceritakan tentang raya, sedangkan baru berpuasa hanya 1 week. Tapi tiba² terfikir pulak pasal raya tatkala bulan mengambang. Di sini saya hanya nak menceritakan tentang kronologi raya mengikut peringkat umur saya. Mungkin anda semua mempunyai pengalaman yang lain?
  1. Tadika - Pada ketika age nie tak berapa nak ingat sangat experiencenye, tapi yang hanya saya ingat we was travelling from Selangor, a day before raya to Kg.Kepayang then the 1st raya travel back to Grik. Seriously, memang tak ingat langsung apa² tentang raya lah.
  2. Sekolah Rendah - Masa ni, we are staying at Ayer Tawar, Perak. What i can remember one of the weekend my parent travel to Ipoh, semata-mata nak beli baju raya kat kita org 2 beradik. (Apish belum lahir lagi time nie) Masa tu cuma ada Super Kinta and Ochean. Memang seharian la duduk kt Super Kinta tue nak cari baju for both of us. Dah la mak telah meletakkan quota seorang 3 or 4 pasang baju and sepasang kasut. Yang paling x bestnye semua baju pon asyik boria ngan adik. Ada baju yang saya suka sangat ada baju yg totally tak suka. Pernah sekali tu, punyalah tak suka kast kulit brand kiki lala (sbb ade reben2 kat depan) sampai bile main bunga api, saya membakarnye. Konon2 nk kasut baru, sudahnya mak cakap takde pasal pakai la kasut yg hitam kt depan tue. :( . Furthermore time primary school ni banyaknye dapat duit raya, mase tuh kalau rm100-rm200 kira hebat la for kid kan. Balik kg pon seroonok main2 ngan sepupu.
  3. Sekolah Menegah - Zaman nie konon² cam dah agak matang la. Huhuhhuuh. Baju raya pon nak pegi beli sendiri, tak nak pergi beli ngan mak dah. Duit raya pulak rasanya makin lama makin sikit. Maklum la time tuh layan sume branded² la kononnya (Seluar Levis, Edwin, Baju Nike, Kasut Nike) Bila time nak balik Kg je, cm dah malas²,maklumla masa tu dah ade gang sendiri kat Ipoh.
  4. Uni - Taraf pendapatan duit raya memang sangat merosot. Tahap kebosanan nak balik Kg pon mmg 100% malas, sebabnya tok wan pon dah meninggal dunia. So masing² raya kat rumah sendiri la. Tapi ramai la kawan² school datang raya kat rumah.
  5. Bekerja : Single - Hmm, zaman perubahan yang sangat ketara. Bila dah mula bekerja rasa macam banyak sangat tanggungjawab masa raya. Kene sediakan duit untuk 5portion ( baju raya adik, baju raya apish, duit kuih raya, baju raya mak, baju raya sendiri )Maklum la saya nie anak sulung. Masa ni baru la terfikir susahnya parent saya dulu nak menyediakan keperluan raya. Tapi at least for the 1st time rasa happy jugak la sbb dapat menyumbang. Bab duit raya pulak, dah tiba masanya untuk memberi. Walaupunn tak banyak tapi bagi la jugak sbb kesian. Saya pun penah menjadi seorang budak jugak. Alhamdulillah 4 tahun jugak la raya sbg seorang yg bekerja tetapi single.
  6. Bekerja :Berkahwin tapi tiada anak - Haaa.... Ini yang coming to be tahun ni. Tapi this is only my prediction, waktu raya kene dibahagi kepada 2, rumah mak and rumah in law. Pasal kuh raya pulak, perasaan nak membuat lebih tinggi dari membeli. Insyallah kalau ada kelapangan jadik la kuih tu. :) Duit raya pulak mmg la clueless...... Yang palin penting kene mintak maaf ngan suami. Tentang kawan², I'm not sure mereka ingin datang beraya di rumah saya lagi ke? Hope can meet u guys k~~~
  7. Bekerja:Sudah beranak pinak. - Insyallah, but i couldn't predict at all. But I guess, roda itu bulat kan. So maybe akan mula dari step no 1 balik, macam my parent used to be.

Selasa, 18 Ogos 2009

Is 2009 Year of Wedding?

Tahun nie rasenye ramai sangat orang sekeliling aku yang berkahwin. Kenape ye? Walaupun zaman ekonomi meleset, tetapi majlis perkahwinan tetap ON. Inilah yang dikatakan Cinta tak menegenal harta benda. :) Tapi bile dah beranak-pinak baru la cinta pada harta benda.
Dalam ramai pasangan yang kahwin tu, aku adalah salah seorang dari pasangan tersebut. ALhamdulillah akhirnya aku telah sah dijab kabul pada 28 March 2009 dengan Si suami setelah lebih kurang 7 tahun bercintan cintun. Wan Teh aku pon berkata " Bagus la kahwin cepat², dari asyik buat maksiat je ke hulu-ke hilir."
Selain dari itu aku senaraikan jugak kawan-kawan & Cousin² aku yang turut melangsukan perkahwinan mereka:

  1. Wan Nadiah & Thien Onn Ming

  2. Faridah Hanim

  3. Aini Zahirah & Nado

  4. Nur Mariany JK & Iqwan

  5. Wan Ibrahin

  6. Hussein

  7. Ibrahim (kawan botak)

  8. Saiful Afendi a.k.a Apek.
  9. Yun
  10. Zaaba & Fadilah

Hmm itu je la yang aku ingat tapi rasenye there will more after this. Moga2 perkahwinan kita semua akan berkekalan hingga ke hujung hayat. Amin




Isnin, 17 Ogos 2009

Lamanya tak update blog

Its been a while, I never update anything is this blog....
Kenapa yer? Dah lepas kahwin ni macam agak malas pulak nak berblog.
Asyik layan Kung Fu Pet di Facebook je......
I'll try to spend sometime to make this blog alive...
Insyallah.

Selasa, 30 Jun 2009

RM500 from power root

Kenal bukan siapa jejaka di atas? Itu tidakpenting yang pentingnya iklan yang dipegangnya itu.
Ha jangan terkejut suami saya menang RM500 dari setin power root. "Impian menjadi kenyataan" Ceritanya bermula begini,
Pada suatu hari sepasang suami isteri sangat kenyang tetapi dahaga, namun lecturernya tetap memberi waktu break untuk lunch. maka si isteri telah mengoffer dirinya untuk membeli Roti di "Bread Garden" di Kompleks Bukit Jambul. Sementara menuju ke kereta, si isteri berhenti sebentar di kedai mamak jual newspaper utk membelikan air power root, satu utk suami dan satu utk isteri. Sampai di kelas,kami pun membuka air dan yang palinghebatnya belakang penutup tin itu ada tertulis "Menang RM500" Bertuah bukan?
Lalu si suami cepat2 claim air itu dia punya sedngkan die tidak mengeluarkan 1 sen pon utk membei minuman itu. Apa pendapat anda, wang itu sepatutnya kepunyaan siapa?
So pada keesokan harinya kami pergi ke power root utk mengambil cash tersebut. Sepperti gambar di atas wang itu kepunyaan si suami. Dengan bangga dirinya gambar die ditangkap oleh gadis power root yg bernama Nana.
Sekian sahaja post saya buat hari ini.

*Si suami sangat gembira dan memberitahu org kelilingnya 360 darjah semasa menang tersebut.

Ahad, 14 Jun 2009

Breakfast di Subway E-Gate

Pada hari ini, saya telah memulakan hari saya dengan breakfast di Subway. Ini adalah kali ke-2 kehadiran saya disini. Pada pertama kali kami sangat blur dan tidak tahu cara mengorder menu di sini. Ia amat berlainan sekali dari tempat lain dan tambahan pula menunya yang agak unik berbanding di cafe lain. Pada 1st time kami telah mengorder sekeping roti yang berukuran 12inch dan dipenuhi dengan tuna sebanyak 6scoop ice cream. Dan total breakfast utk 2 org adalah RM23.Mahal bukan? Maka suami saya telah serik utk makan di Subway. tetapi pada hari ini saya telah mencuba kali ke-2. Kali ini saya dikira telah berpengalaman sedikit maka saya telah mengorder breakfast set 2 set. Dan totalnya adalah RM11.60. Sangat murah~~~. Tambahan pula hidangannya agak sedap kerana suami saya telah mengevaluate tahap kesdapannya. Di dalam set itu terdapat:


  • Sandwich beroti bulat yang boleh dipilih samada tuna ataupon ham

  • Side2 order yg boleh dipih sama ada onion, cucumber, tomato, pickle, salad dan byk lagi.

  • Sauce yg boleh dipilih samada mayonese, mustard, BBQ sauce, Chilie Sauce dan byk lagi

  • Air dari nestle yg boleh dipilih samada tea, nescafe, milo.

Saya memang sangat menyukai hidangan di subway kerana saya berperasaan hidangannya penuh dengan nutrian yg sihat. Kami telah makan set itu dengan habisnya. Saranan saya ianya boleh dicuba lagi padal ain kali. Oh ya mereka juga mempunya promotion pada setiap hari dgn sandwich yg berbeza. Ilusi di bawah menjelaskan segalanya. Ha apa lai marilah kita pergi mencubanya.



Farewell Noorhayati Idros

Farewell untuk Yatie oleh UMCV telah diadakan spt di bawah:



  • Date: 11 June 2008

  • Venue: Fisherman wharf di SG Ara, Penang

  • Time: 12 Noon - 130PM


Kami telah mengorder lunch set nya iaitu terdapat 2 pilihan:




  • Chicken chop with rosemarry sauce[starter soup with garlic bread, main course, lemonade squeeze, mango pudding . - Saya telah memilih menu ini dan ternyata rasanya sangat tak sedap sama sekali. Rating utk main coursenya adalah (0/5)

  • Fish and chip. - I'm not sure about this.


Berikut adalah pix group kami yang telah disnap oleh seorg pekerjanya.





Berikut adalah teks ucapan oleh orang yg diraikan. Beliau telah menitiskan air matanya. Motifnya tidak dapat dikenal pasti samada gembira meningalkan kami, terharu meningalkan kami ataupon ada sebab lain. Yang pastinya beliau mengibas2 matanya dengan tujuan utk mengeringkan air mata. Mengapa beliau tak pakai tisu? Haaa soalan trivia, sila lah jawab. Apa-apa pon cik Yatie all the best on your future undertaking. Nanti kad dah dicetak jangan lupa invite kami sekalian.

Juru Auto City: AutoShow

Last nite I went for a walk to Juru auto city. Belum pon sampai ke auto city, jalan tersangatlah jam untuk memasuki simpang autocity tersebut. Hampir 40min jugaklah we need to que. We was thinking, apalah hebat sangat auto city ini pada malam ini. Sebaik sahaja memparking kan kereta di tempat yg agak jauh. Kami pon berlari-lari anak ke tempat kejadian, Wah rupanya ada autoshow. Tersangatlah hebat juga auto shownye, disebabkan hari malam, aku malas nk memsnap pix. Tapi apa yang aku dapat describekan:
  1. Ada bunyi-bunyian audio dari kereta-kereta tersebut. Ada 1 van yang sangat hebat sampai rasanya bunyi yang dikeluarkan terpaksa dikunyah2 dan ditelan.



  2. Ada pameran kereta2 mewah spt ferari and the gang
  3. Ada pameran kereta myvi yang semuanya berwarna putih dan agak hebat. Tapi ada 1 myvi putih yg hanya menampal polka dot kale pink telah empamerkan keretanya. Aku betanya pada diri sendiri kenapalah kereta sebegini layak masuk show.
  4. Ha yang paling syiok ada ala-ala tiger show OK~~~


  5. Ada jualan murah dr factory outlet. Hubby aku telah membeli levis 501 dan sehelai baju GAP untuk dirinya sendiri tanpa menghiruakan isterinya. Pada mulanya beliau berasa pening2 sehingga muntah sebanyak 2x sebelum menuju ke autoshow. Dalam pada itu beliau sempat membeli belah sebegitu sekali
  6. Ada jualan murah oleh Nike, Adidas etc
  7. Ada oldtown white coffee utk kami berdua bersantap dinner + supper
  8. Last but not least ada seorang silverman telah mempamerkan dirinya sbg seorg robot utk meminta sedekah. Hebat bukan, Rasa-rasanya bekas pekerja askar Queen Elizabeth kut.





Sekian sahaja laporan dari saya.

Ahad, 31 Mei 2009

Movie review: Terminatao Salvation


I watched this Terminator Salvation on Friday 9.30PM. From my personal opinion i don't really like this movie. The story line doesn't make sense at all, blame on my conservative thinking. In fact i think the director did duplicate the idea from End of Days Movie where there is a since that the robot caught all the people and place everyone in the robot stomach and from Transformers movie, which all the robot can be transform in various way such a motorcvcle. But again ,this is only my personal opinion.
I rate this movie 2 stars.

Farewell Wis and yatie at Johnny's restaurant


Wisatawati and Yatie gonna leave intel to pursue their own interest in her life. As for that we plan a mini farewell party as a token of appreciation for being a great friend. Mula-mula plan nak ke Seoul Garden at Gurney Plaza tapi at last disebabkan Issac busy dengan meeting penetuan cubicle till 12 and Yatie pulak nak fetch adiknye di airport, so finally we decide to do it in Johnny's at Queensbay Mall. Tak dapat Grill pon steamboat pon jadik la.
Rasa sedih pulak makin lama makin berkurang kawan-kawan kat Intel. Tapi apa-apa pun to both of you nanti calling2 la nk jemput makan nasik minyak.
Pasal gambar pulak, nape gambar yatie sorang2, heheehe. Actualy no special reason, Yatie kena balik awal so we don't have picture to show all 5 of us. So aku tempek je la picture yatie sorang then 4 of us.
Thanks to Issac, Affa, Yatie, Wis and adik Yatie for jayakan event ini.
Nanti farewell aku, korang sumua kena balik Penang balik utk farewell kan aku. :(
*More picture will be in my picasa.

Isnin, 25 Mei 2009

Issac House Warming Party: Mee Bandung

Issac had organised house warming party for her newly house. Although there are only 2 menu which is mee bandung muar (brought by Affarina) and choco donut but I'll appreciate as you done it by yourself. Too bad there is no pix snap during this time. Maybe you should organized 1 more pool party :)
We did compared BB cream from faceshop, BRTC (the most expensive), skinfood (free sample). And as a result I vote Skin Food BB Cream as the winner as i'm using this for now. Flawless~~~
Till here.
p/s I will give review on BB cream on another post if I have time.

Wish List: Nike Zoom Start+ 2009

From my previous post, I said I was looking forward to have new sport shoe. At last I manage to get the adorable shoe with affordable price at Perangin Mall Penang. I've done several survey on the same shoe at several shop but the price is all RM379. But guess what, at Perangin Mall I only paid for RM269 for this shoe. Menarik bukan? Walaupun RM269 consider out of my budget but all the price range for nike running shoe are over than RM300. I did survey Reebok, Adidas, and Puma. But the insole doesn't really fit my heel comfort. Maybe I had been used Nike sport shoe for past 3yrs.Also this shoe had the capability of ipod nano installation but too bad i don't have that device. Or maybe I shall put ipod as one of my wish list? :) Goodbye my old nike sport shoe.

Saturday bersama-sama hubby

Hari ini sepatutnya 1st day of my class in this short semester, I will study 2 university subject which are Komunikasi Berkesan and Islam dan Isu2 bersemasa. The name of subject already show yang subjectnya agak boring, but that is my prediction OK~~~. Who knows it will me as interesting as Hubungan Etnik. Thanks to Prof Hussain to bring the subject alive.

Punyalah bersemangat aku ke kelas, siap jadi org 1st sampai but too bad after an hour waiting form 2pm - 3pm, the lecturer still haven't turn up. At last the class rep, Mr Zaaba called the lecturer courtesy of Mr Azlan telephone. (Saje nak interframe hubby lebih2) Guess what, this Komunikasi Berkesan lecturer cakap " Saya terlupa ada kelas hari nie" Sob Sob!!!! Sangat x berkesan komunikasinnya. Dengan kecewanya kami pon cabut la dari kelas itu but we don't have any idea to where. Ala2 Hanson punya album la pulak " Middle of no where" So our 1st destination is Queesnbay Mall. Hajat di hati nak survey sport shoe and my husband track suit. Pusing punya la pusing, En Botak dapat la apa yg dicarinya. Seluar track Reebok = RM25 @ Royal Sporting Hse but for me too bad nothing attract me. If ada pon, I don't have money for that. Thank god, I don't buy anything kalau tak melayang la duit aku RM300++.

Next we went out from QB mall, than i turn on my GPS try to find if there is any food stall that might caught my interest to try. I found 1 bubur kacang ..... ( i forgot the name). When we arrive the destination, sekali kedai itu=tutup. Then we stop at new world park which is just near by the bubur stall,









Next we are heading to Jemput3 located at Burmah Road to have our dinner. I order Temasik Rice and my hubby, black pepper steak and we have cheese cake for our dessert. Temasik Rice is my favourite meal at here. The lauk for this rice consist of fried chicken, daging rendang, sambat tumis ikan bilis, sambal tumis udang n telur rebus. Complete lauk.








Then after the meal we went to Gurney sampai la tutup mall. Tapi again tak jumpa pon barang yang dihajati.
Sekian sahaja xtvt seharian bersama hubby.






Jumaat, 22 Mei 2009

Movie review: Night at the musuem II


Just came back from GSC for this. Over all the story quite fun. Luckily i had watch the part 1 earlier, as i get the picture of what is happening. The moral of this story i can summarize is " Apa-apa yang kita buat dalam hidup kita mestilah yang kita enjoy and have passion towards it"
Rating for this story: 3star.

Khamis, 21 Mei 2009

Movie review: Angels & Demons


At last i manage to watch this movie last night. This 2hours movie is almost the same with Da'Vinci Code story line. A story of conflict between Christianity and science. The science technology try to over rule the believe of Christianity religion. My advise to watch this movie need to fully concentrate from the beginning till the end as it used alot off our brain "consumption" . Overall rating of this story can be rated as 3 1/2 stars.

Rabu, 20 Mei 2009

Invitation Card for my Wedding Ceremony



To all my fellow friends,
Attach is my wedding ceremony invitation that will be held:
  • Date: 18 July 2009
  • Time: 8pm ~ 1030pm
  • Venue: Dewan Cempaka Sari, Silveritage Galeria, Medan Gopeng, Ipoh Perak

Distribution of the cards are still in progress. I wish to share this happy moments with all of you.

Selasa, 19 Mei 2009

Food Review : Menu sendiri

Today balik kerja je, tepat kol 530pm terus masuk dapur nk masak utk husband yg bakal pulang bekerja at 7pm. Menu hari ni adalah:
  1. Sambal tumis sotong
  2. Ikan bilis Goreng asam jawa
  3. Sayur toa meow goreng.

Walau pon nampak mcm sgt simple tp, for this 3 menu i need almost 2hrs to cook all this. Well mmg for this time beeing if i masak, i need at least 1 and half hours OK~~~ Phewww.... Itu la dulu suruh belajar masak, sangat malas dah kahwin nie baru la terhegeh-hegeh print recipe hari-hari.

The sad news is, my sambal tumis sotong tak jadi. I don't know whats wrong with that tp yang pastinya rasanya tak sedap. My hubby say sebab kuali yang x sesuai. Logikkah? :( So i malas nk snap any pix to share. Tapi nasib baik la 2 menu yang lain jadi dgn berjayanya. Syukur.

Ok lah guys chow, nak pergi makan bersama hubby yg tercinta~~~

Ahad, 17 Mei 2009

Food Review: Siam Express Lunch promotion



I was having my lunch at Siam Express, (SE) Gurney Plaza today. Mula-mula niat di hati nak makan at the food court but since i pass by the SE and ternampak pulak banner for lunch promotion, we've decided to give a try on this. One set of lunch consist of main meal and drinks (peach tea or ice lemon tea) only cost of RM8.90 which is 50% cheaper from usual. I'm not sure how long the validity will be but it will be held everyday form 3pm to 6pm. Kind of worth it but as usual cheap set doesn't have alot of variety to choose. Ada 4 menu shj yg boleh dipilih macam picture yg aku attach.. The taste of food can be label as "ok-ok" only. Overall from my personal opinion, the price is reasonable for the set they offered. But my advice please don't put a very high expactaion on the taste.

Sabtu, 16 Mei 2009

Movie review: Push

Last night i went for watching movie. Looking forward to watch Angel & Demon but too bad almost all the good seat sold out. I've no mood to watch the movie but my hubby suggested Push as a replacement. Here is the synopsis (courtesy of http://www.imdb.com/title/tt0465580/)
Plot:


A group of young American ex-pats with telekinetic and clairvoyant abilities are hiding from a clandestine U.S. government agency. They must utilize their different talents and band together for a final job enabling them to escape the agency forever

My personal comment:

  1. A low cost super hero movie.
  2. All the super hero capabilities is just normal human capability.No 'wow' factor was created. The most annoying part were the 2 brothers were able to scream till make other to suffer. This is just exactly the same as KungFu Hustle.
  3. To many superhero capability, almost 6 of it (watcher, pusher, sniffer, stitch, shadower) but all are only internal capability which cannot be shown dramatically to the audience. And as a result the storyline can be label as slow and boring.
  4. The only good thing about this story, the hero is quite nice looking. :)

The ticket price was only RM8 and the movie was just release not even a week. After watching the movie i realized why it is RM8 instead of RM10.

Berakhir sudah status sebagai single





















On 28 March of 2009 , my status was oficially change from single to married. Alhamdulillah semuanya selamat seperti yang dirancang. Even though i'm facing alot of obstacle towards my marriage but dengan sekali nafas ijab dan kabul from my beloved husband Mr Norazlan bin Nordin. Thanks to all who giving me support either direct or indirect. Bergelar as wife nie banyak perubahan yag bakal berlaku dalam hidup. Sebagai contoh yang drastik, kene memasak untuk suami sebabnye suami dah cakap if asyik makan kat kedai je baik kahwin dengan anak tokei kedai tue. A picture paints a thousand word. Attach is some of the picture for my akad nikah. If you guys interested to view more, feel free to visit my picasa. http://picasaweb.google.com/thinkerbell.lady/AkadNikah

Hello world.

Kepada sesiapa yang pernah belajar programming C++, tajuk program yang 1st mesti hello world. Kiranya lebih kurang macam introduction. Sebenarnya ini bukannya 1st attempt aku menulis blog, at least more than 2 times but semuanya mesti half way. Setiap kali percubaan aku create blog baru mesti pada ketika itu aku tersangatlah bosan. Yes I am really bored for this moment. I realized i'm not born to be a writer but the intention to be a blogger was there everytime i read others blog. Aku terfikir la jugak macam mana semua bloggers boley maintain the blog everytime sampai ade certain blogger tu, ade 2-3 post per day. Memang aku sangat impress terhadap mereka ini. But the good thing about them every single thing they willing to share with public and i'm wondering is there any privacy for them?

To tell the truth memang tersangat banyak blog tapi aku cuma terattract to those entry yang selalunya ade picture. If the entry semuanya ala2 essay kat skul, saya mmg sangat malas nk membaca. Maybe because of that assumption aku selalu menulis blog half way, sebabnya aku bukannya rajin nak snap pix, usung camera ke hulu ke hilir. Tak cukup dengan itu siap kena upload ke computer lagi, then kene upload ke internet. Such along story. I wish i could have the netbook, yang membolehkan aku snap pix then terus create story about that. Tapi macam sangat mahal utk sebuah PC yang kerdil RM1000++.... It's OK if the PC have the capability to be a phone but for now I don't see any.
I think i better pen off fo now, banyak merepek dari input. Hopefully there will be 2nd post. Before that i did attach a netbook pix, tak dapat beli gambar pon jadi la.....