Sabtu, 16 Mei 2009

Hello world.

Kepada sesiapa yang pernah belajar programming C++, tajuk program yang 1st mesti hello world. Kiranya lebih kurang macam introduction. Sebenarnya ini bukannya 1st attempt aku menulis blog, at least more than 2 times but semuanya mesti half way. Setiap kali percubaan aku create blog baru mesti pada ketika itu aku tersangatlah bosan. Yes I am really bored for this moment. I realized i'm not born to be a writer but the intention to be a blogger was there everytime i read others blog. Aku terfikir la jugak macam mana semua bloggers boley maintain the blog everytime sampai ade certain blogger tu, ade 2-3 post per day. Memang aku sangat impress terhadap mereka ini. But the good thing about them every single thing they willing to share with public and i'm wondering is there any privacy for them?

To tell the truth memang tersangat banyak blog tapi aku cuma terattract to those entry yang selalunya ade picture. If the entry semuanya ala2 essay kat skul, saya mmg sangat malas nk membaca. Maybe because of that assumption aku selalu menulis blog half way, sebabnya aku bukannya rajin nak snap pix, usung camera ke hulu ke hilir. Tak cukup dengan itu siap kena upload ke computer lagi, then kene upload ke internet. Such along story. I wish i could have the netbook, yang membolehkan aku snap pix then terus create story about that. Tapi macam sangat mahal utk sebuah PC yang kerdil RM1000++.... It's OK if the PC have the capability to be a phone but for now I don't see any.
I think i better pen off fo now, banyak merepek dari input. Hopefully there will be 2nd post. Before that i did attach a netbook pix, tak dapat beli gambar pon jadi la.....






Catat Ulasan