Ahad, 7 November 2010

07112010: Yeay final year project done!!!

Akhirnya aku dah mempresent petang tadi. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Soalan dari penilai pun takde la soalan cepu cemas, semuanya berjaya dijawap. Sekarang tinggal minor correctioun untul thesis then submit.
Then 2 more papers to go. Hopefully this will be end for undergraduate study.
Rasa macam agak lewat seetlekan undergraduate study on 26 years old, but aniyhow better lah dari takde lgsn kan.
Harap-harap lepas nih ade rezeki untuk completekan post grad pulak
Amin.

Jumaat, 5 November 2010

05112101: Thesis for Final Year Project during pregnancy

Lamanya tak updae blog. The reason is saya sangat super busy dengan segala commitment yang ada. For the past 2 months my schedule was sangat padat disamping dengan keaadaanku yang berbadan dua ini dan sangat banyak new experience so called dugaan2 yang diberi Allah SWT terhadap pemberianNya. But anyhow saya sangat mencuba untuk menjadi seorang yang positive, buangkan semaksimum yang mungkin segala ion2 negatif. But here i can share few of the changes that happen to myself during my 1st pregnancy:
  1. Sangat cepat mengah-mengah or tercungap-cungap even selepas menunaikan solat sekalipun. Kalau duk naik turun tangga lagi lah macam tak cukup nafas je.
  2. Selalu sakit-sakit pinggang especially kalau aku duk landing atas carpet ku ini.
  3. Pedih ulu hati aka heartburn, especially when afther having dinner ataupun bila perut kosong
  4. Selalu dahaga
  5. Selalu pergi toilet for small biz :)

Di sebalik kesemua changes ini masa ku kini dipenuhi dengan aktiviti:

Weekdays

  1. 7AM - 5PM : Working time.
  2. 8PM - 12AM : Thesis & FYP time

Weekend

  1. Saturday : 2PM - 10 PM - School
  2. Sunday : 830AM - 530OM - School.

Haiz sangat busy bukan? Sabar ye baby, sikit je lagi nak sampai ke garisan penamat. Tommorow will be my presentation for FYP. So wish me luck.