Ahad, 22 April 2012

Future o future

Malam2 ni tibe2 memikirkan future. Tanye diri sendiri takkan aku nak keje kilang smp pencen kan ? Mesti lah nak stable life? What to do? Study to postgrad level but whats next? Do business but what to do? There is so many unanswered question.... Whatever it is im hoping to have a very comfortable old days if panjang umur... If posibble tak nak la mengharapkan anak2 as they will have thier own commitment.... No matter what , make a mpve now ... If we fail to plan, we plan to fail......

Rabu, 11 April 2012

My experience on Penang earthquake on 11th april 2012

Tadi masa tapau KFC di Kompleks Bukit Jambul, tiba2 semua orang lari meluru ke luar bangunan.
Pekerja kfc: kenapa semua org lari keluar bang?
Hubby : imigrisen dtg rush kut tu pasal semua indon n bangla lari bertempiaran
Pekerja KFC : Oooooooo

Bila dah rasa pening2, baru la tau gegaran rupanya. Sambil2 dekat bawah ade pelbagai jenis manusia, ada yg br lepas mandi, and son on

Sejam selepas tu, masa tengah tidurkan miqa, katil bergoyang2. Tanya daddy, gempa lagi ? Daddy menafikanya lagi sambil2 semua benda bergoyang. kali ni lagi kuat rasanya.

Tiba2 rasatakut sgt, barulah sedar hidup ni hanya sementara. Kalau Allah nk ambil dengan sekelip mata je. Lari la ke mana sekalipun, tetap di bumi Allah.

Amaran tsunami dikeluarkan, maka kami bertiga duduk rumah je. Nak turun bawah beli air, ajak semua sekali bukanya apa sbb takut sangat jadi apa2.
Kesimpulanya, Allah tengah menguji umatnya eloklah kita muhasabah diri kita. Persiapkan diri kita untuk bertemu dengan Nya.

Wallahualam



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:penang

WM vs SAHM

Masuk ni dah 3 hari aku duk rumah jaga miqael. Most of the time spend time jaga miqa. Kerjarumah satu pun tak sentuh. Bukan sbb malas ya , tp x menang tangan nk ligan miqa 1 rumah. Smp lunch pun hubby yg hantar.

terfikir mcm mana la stay at home mummy aka sahm memsettlekan smua kerja rumah seharian.salute to you guys. Expactation hubby pulak mesi tinggikan , rumah kn kemas, makanmesti home cook n bla bla bla

At least kalau working mummy, bekerjasama husband n wife buat kerja bila balik, like what im doing now, laundry daddy setle lipat je mummy buat. Cuci botl pun daddy, food utk miqa mummynsettle n so on.

Hmm tefikir2mcm mana kalau tiba2 satu hari saya ditakdirkan SAHM
- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Lebuh Nipah 1,Bayan Lepas,Malaysia

Selasa, 10 April 2012

Miqael n phlegm

Hari ni mummy EL lagi untuk hari ke dua. Kenapa? Sebab menunaikan tanggungjawab seorang mummy menjaga anaknya yg sedang sakit. Tanggungjawab pekerja macam mana? Rungsing.....
Kali ni agak teruk sbb almost 1 week still tak pulih lagi. Sehari kene berulang 2 kali ke hospital untuk nebulizer and today is the 3 rd day routine.
Dr suggest to be warded for drip since miqael keep on vomitting. Definitely no no no after having really bad experience with drip then dr suggest to take 3 day course of antibiotic (injection). I agree although i dont like this option.
After 1 jab, it do help alot , no fever, no vomit, except for coughing and breathless once a while.
If anybody happen to know the best way to treat phelgm, please do let me know k?

Isnin, 9 April 2012

Blogpost using my ipad

Hello all
I was always remember my blog but after all i always login using ipad which it is not so user friendly to write. However i found out an app from app store blogpress which suppose to ease blogging using ios. Looking foward to write more soon. Chiow.....


- Posted using BlogPress from my iPad