Selasa, 30 April 2013

Handphone yang hampir rosak

Sebenarnya takde modal nak tulis apa. Teringat nak memkomplen pasla telefon yang almost rosak.
Sekarang saya memakai telefon HTC Desire HD, itu pun hadian dari suami saya sempena melahirkan anak. Owh maksudnya kalau nak telefon baru kena melahirkan lagi?
Owh tidak......

Tengah fikir nak pakai telefon apa, kalau mengikut keminatan of courselah Iphone kan kan kan. No Android please.Terasa nak beli Acer Liquid C1 sebabnya tempat kerja saya buat promotion. Tapi best ke?
Tapi dah pulak nak kena beli ultrabook bulan depan or bulan lagi satu or lagi satu. So kena lah berjimat duit kan.

Kenapa saya cakap telefon saya rosak? Sebab ada ke patut setiap kali orang call saya x takde bunyi tiba2 dapat message dari Digi " You have one misscall" Fuhhh. Camana ni? Dah la asyik putus2 putus bila cakap. Kalau nak kata takda orang kuning dalam rumah, orang lain elok je kan.

Owh lagi satu saya ni pengemar Instagram dan sekarang beralih kepada Keek. No Facebook please... Tapi sebabkan rosak activity saya sangat terbatas. Macam mana?

Takdeke promotion beli laptop percuma smartphone?





Isnin, 22 April 2013

Cara mudah mendapat duit.

Olla reader
Today monday blues lagi. Today?
Rasa macam ari2 monday blue je bile time pergi kerja kan. Korang ada rasa macma tu tak?
******************
Jangan memalas korang, makan gaji kan? Banyak lagi mulut kat rumah tu nak kene suap kan?
Ke korang sebatang kara?
Owh sebatang kara lagi lah tak boleh malas, nanti sapa pulak nak tanggung korang hidup?
******************
Zaman sekarang hidup semua kena pakai duit kan? Boleh tak Hidu p tak pakai Duit??
jawapanya boleh: Credit card kan ade.......
Wahahaha..... Lepas dah Zasssss berbanyak tanggung la akibatnye ye.
Ape akibatnye????
Owh kerja la seumur hidup......
************************
So nak merungut lagi?
Kesimpulanya kehidupan kita sekarang , takde apa yang easy money waima parent uolss kaya raya.
Maka kena lah berusaha. Itu la pepatah mengatakan.
Usaha tangga kejayaan... kan kan kan....
**************************
tapi ada jugak cara nak dapat duit yang mudah sambil2 korang bekerja full time tu?
Tapi macam mana?
Nak tau silah PM saya...... :)

(jangan marah pulak tittle  takde kene mengene ngan entree kan)
Sekian wassalam

Regards
Fynadegreat