Selasa, 19 Mei 2009

Food Review : Menu sendiri

Today balik kerja je, tepat kol 530pm terus masuk dapur nk masak utk husband yg bakal pulang bekerja at 7pm. Menu hari ni adalah:
  1. Sambal tumis sotong
  2. Ikan bilis Goreng asam jawa
  3. Sayur toa meow goreng.

Walau pon nampak mcm sgt simple tp, for this 3 menu i need almost 2hrs to cook all this. Well mmg for this time beeing if i masak, i need at least 1 and half hours OK~~~ Phewww.... Itu la dulu suruh belajar masak, sangat malas dah kahwin nie baru la terhegeh-hegeh print recipe hari-hari.

The sad news is, my sambal tumis sotong tak jadi. I don't know whats wrong with that tp yang pastinya rasanya tak sedap. My hubby say sebab kuali yang x sesuai. Logikkah? :( So i malas nk snap any pix to share. Tapi nasib baik la 2 menu yang lain jadi dgn berjayanya. Syukur.

Ok lah guys chow, nak pergi makan bersama hubby yg tercinta~~~

Catat Ulasan