Ahad, 13 Disember 2009

Azlan's Wedding + Mee Udang Banjir Kuala Sepetang + Superman MALAYSIA

Selepas sekian lama tidak memupdate blog, here you go a new post from me. Hari ini kami sekeluarga telah menghadiri perkahwinan Azlan Taib iaitu x-housemate kepada housmate aku sekarang. Maka Lan merupakan generasi terakhir yang menamatkan single lifenye di anta kesemua housemate mereka. Weddingnye telah dilangsungkan di Taiping, Spekot sebagai petunjuk jalan telah memilih untuk exit di tol Jawi. Just imagine exit Jawi tapi the destination ialah Taiping, aku sungguh tak faham mengapa keputusannya macam tu. Maybe nak jimat tol (RM2.80 - From Juru to Jawi) Setelah meredah perkampungan lokasi pergambaran kekasihku Saerah by TV3 maka bertemulah dengan rumah pengantinnya. Congrats to both of you on ur wedding.
Dekat kenduri ni juga aku ada snap pix spekot+adirah junior = Lisa. (chumelnye budak ini)



Selepas balik dari kenduri Lan our next destination adalah Mee Banjir Mak Teh Kuala Sepetang. Memang ini telah diplan dari awal lagi tapi perut pulak masih kenyang makan nasi minyak Lan, maka kami pon bersiar-siar di Taiping Sentral yang dikatakan havoc di Taiping. Tapi from my opinion its below expactation takde la hebat spt yg digembar gemburkan. Setelah pusing2 sampai perut kami ada ruag nak masuk Mee Udang, kami pon bergerak ke Kuala Sepetang. Seperti biasa Gerai Mak Teh Mee Udang ni sentiasanya banjir dengan manusia serta udangnya. This is a must visit if really you guys in Taiping kerana price yang sgt affordarable dan rasanya yang agak sedap. Mee Udang= 10 ekor udang laut = RM10. Murah bukan?


Setelah kekenyangan kami pon pulang kembali ke pangkal jalan tapi kali ini kami mengunakan tol Changkat Jering tidak lagi Jawi. Maka perjalanan yang lebih singkat tetapi tol yang agak mahal (RM10.50). Di sepanjang perjalanan ada aksi yang agak menarik di lebuhraya plus, aku telah menjumpai superman Malaysia dan juga suatu banner promosi oleh pizza hut yang agak menarik perhatian aku (XXXX)

Catat Ulasan