Jumaat, 16 Disember 2011

Entree yg ke 100 ~ Baby Sitter Miqael

Yeay setelah 3 tahun blogku keudara, akhirnya sampai jua entree yang ke 100. 3 tahun = 100. Orang lain dah 900 post agaknye. Yelah aku ni bukanye penulis tegar blog macam orang2 lain. Semejak, 2 menjak ni rajin tulis pun sebab tulis semasa dalam Mothers room. Kalau kat rumah aku dah ade blog bergerak, hihihihhi - Miqael.

Post kali ni aku nak cerita tentang baby sitter miqael bulan ni. Bulan ni je die ade 3 baby sitter. Hebatkan. Sebenarnya macam ni, 1st BS dah nak kawih dah esok, so aku kene la switch ke yg 2nd, tibe2 yang 2nd selepas 3rd day jage Miqael, telepon hubby ku suruh amik sbb Miqael asyik nangis sehari suntuk. Ciannye anak mummy.

Actualy yang 2nd baby sitter ni, masa 2nd day aku dah mula tak sedap hati sbb Miqael masa balik mata die bengkak n then comot2. Maka malam tu aku suruh hubby ku g advertise utk BS yang baru. Rupa-rupanay on 3rd day die pulak yg voulenteer tak nak jage miqael dah. Cian Miqa kan. Ntah ape lah makcik tu buat kat miqa sampai nangis sheari suntuk. Tpai in positive way bagus la makciktu surrender, or else aku pulak rasa beralah nak quit camane.

Nasib baik la hubby dah advertise awal lagi, maka banyak la phone call yang bertalu-talu masuk. Sementara tu, Miqael stay dengan kak YA- 1st BS merangkap BS kesayangan Miqael. Thank you very much kak ya. Nnt akak bagi wedding pressent kat kak ya ye... maka pencarian 3rd BS pun bermula. Hari yang sama jugak dapat BS yang baru

which is so call 'MAMI' orang penang la katekan. So we give a try few hour, then 1/2 day and finally full day. Miqael looks so better compare to before. Whatever it is the 1st BS is the most superb. Manatknya muda, bergaya, miqael sekali bergaya. :) Baju mesti kene salin banyak kali, sampai mummy die pun tak serajin tuh.

Hmm banyak lagi nak tulis pasal BS ni, tapi time is running out. Dah habis 30mins. :)

Chow sin chin
Catat Ulasan