Rabu, 6 Mac 2013

Parenting : Yoyo Car for AMN 2nd birthday

Hi semua

Hari ni saya nak cerita tentang hadiah birthday AMN yg kedua - Yoyo Car. Apa benda Yoyo car ni? Dia adalah sejenis kereta mainan yang tak perlu tolak pakai kaki, hanya pusing -pusing stering maka ia akan bergerak. Malah menurut penjual itu ada OKU juga yang membeli yoyo car ini, untuk memudahkan pergerakan mereka di dalam rumah. Mesti korang tertanya OKU? Ini adalah kerana Yoyo Car ni boleh menampung sehingga 60KG. Tak percaya? Anda kena percaya sebab saya yang seberat 45KG ini sudah mmencuba. Hihihiih.... Malah suami saya yang 65KG pun dah mencuba.

Reaksi AMN mula-mual je teruja dah lama-lama die memaksa kami untuk menaiknya. Ayayaya.... Menyesal pulak pergi demo dekat die. Kenapa saya memilih Yoyo car? Kerana saya merasakan yoyocar ini boleh meningkatkan 'moto skill' AMN kerana dia akan selalu memikir macam mana nak pusing stering supaya corner, reverse etc... Keberhasilanya tunggu lah......

Suami suruh saya membeli slide yg besar sangat. Haizz saya dengan selama menjawap "daddy beli lah villa dulu baru boleh letak" Am i right? Ini rumah pun 700 sqft ak tahu lah nak letak kat mana.
Plus AMN dah pun mendapat ipad mini from daddy die. So tak perlu lah nk invest banyak-banyak sangat dekat 2nd birthday. Insyallah ade banyak tahun lagi....

Okay macam mana rupa yoyocar? kat bawah ni saya attach picture. Pricenya - RM79.
So sesiapa yang tengah2 fikir nak beli apa untuk anak, maybe boleh consider option ini.
Regards
fynadegreat
Catat Ulasan