Khamis, 7 Mac 2013

Parenting: List of paedetrician in bayan baru penang.

Salam semua

Entree malam ni saya nak share tentang beberapa paedetrics yang saya pernah pergi untuk merawat sakit AMN. Almaklumla semalam kami sekeluarga baru balik dari pantai mutiara jumpa doctor di situ, suslan dari demam and batuk AMN. So dekat bawah ni saya listkan mengikut preference saya yang paling saya suka.

1. Dr. Chan Li Pon - pantai mutiara hospital
Kenapa dia? Sebab beliau adalah dr yg menyambut AMN ketika baru lahir. Selain dari itu kredibiliti die sebagai seorg pakar sangat teserlah kerana selalu explain dengan detailnya dah macam bagi lecture gitu. Sampai kadang2 kita org takut kene marah dengan dia sbb garang sgt. Pernah sekali die explain struktur paru2 macam anggur bla bla.... Lepas tu siap bagi homework bila g pasar tgk paru paru kambing ke lembu... Tapi overall i like this doctor... Yang tak sukanya pergi klinik dia waktu menunggu kalah klinik goverment. Berejam... Sila call buat appointment untuk percepatkan....

2. HOPE children, sg ara
Klinik ni ada beberapa doctor. Dan doctor yang paling saya suka Dr ooi boon khay. Malangnya beliau telah quit dari klinik ini kerana membuka klinik dia sendiri. Doctor yang lain pun ok jugak la cuma saya je macam tak suka sangat. Oh lagi 1 dia ada ward die sendiri, dan sangat selesa kalau admited kat sini. Macam berkampung kat rumah sendiri gitu. Dan wad die mmg didesgn untuk kanak2.AMN ade la 2 kali kene admitted disebabkan masalah pernafasan yang membuat,an kena nebulizer setiap 6 jam.

3. Kids career,taman pekaka
Klinik ni plak ade 2 doctor. Review die biase2 je. Tapi doctor die mesra pelanggan la. Cuma nuurse plak agak langsi sikit. Tapi klinik ni suke bagi dose yang tinggi. Bila kita tanya doa cakap die kirabdengan tepatnya mikt berat badan AMN. tapi pernah la AMN mcm overdose makan ubat die ni. Takut sekejap kami, terus bawak g dr chan li pon balik.

3 klinik pakar kanak kanak toong, bukit jambul
Ha klinik ni aku memang tal berkenan lah. Doc okay, tapi aku rase mcm x boleh ngam dn cara dia.

Oklah itu saja sharing buat hari ini.


Regards,
Fynadegreat
Catat Ulasan