Sabtu, 16 Mac 2013

Monologue seorang isteri di malam minggu

Di waktu lapang pada malam minggu isteri berbual bersama suami:

Isteri : 
Nanti kalau suami free kita pergi klinik sama-sama ya, Isteri nak check something.
Suami : 
Kita pergi di hari minggu lah
Isteri : 
Tak nak weekend nanti kena beratur panjang
Suami: 
Kalau macam tu mmg tiada pilihan, suami sibuk minggu ni,minggu depan. Tambahan pula, cuti tahunan tinggal 2 hari sahaja. Lebih baik simpan untuk prtkara yang penting
Isteri:
Terdiam ."Terkedu, kesihatan isteri rupanya tidak penting sangat. nak dibandingkan dengan benda lain". No komen.
Walhal isteri tu hanya berharap kalau suami tu mengambil berat terhadapdirinya. Cukuplah sekadar ayat yg sedap di dengar. SEDIH

So moral of the story, pandai pandai lah para isteri berdikari sendiri. Jangan nak berharap dekat suami sangat walaupun isteri rasa sangat memerlukan suami ketika itu. 
Tapi orang selalu mengatakan "Layan Suami macam Raja" 
So persoalanya, yang melayan raja itu siapa? Permaisuri, dayang, hamba abdi, tukang gaji?

Note: Cerita di atas tiada kene mengena dengan org yang hidup atau pun mati. Ianya hanyalah ciptaan penulis sahaja.

Wassalam

Regards;
Fynadegreat

Catat Ulasan