Jumaat, 8 Mac 2013

Food : Nasi Minang at pasar malam Penang

Hari ini saya nak share my current food obsession iaitu nasi minang yang paling sedap kat Penang. (macam over pulak kan). Ia nya boleh didapati di pasar malam Mahsuri, Bayan Baru setiap hari Khamis. So sekarang ni tiap-tiap minggu saya suruh suami pergi beratur membeli. Tak percaya kena beratur? Serious OK!!!! Tapi saya takda pulak proof of picture nak tunjuk.
So lauk dia yang saya rasa agak lazat:
* Udang Goreng Cili
* Daging Rendang
* Pucuk Ubi Rebus ( NI kawan saya yang suka sangat)
*Kcang panjang with Tempe
* Sambal Cili Padi (Yang ni wajip amik.....)

So to all Penangaites, selamat mencuba lah..
Kat bawah ni saya share picture nasik saya semalam. So camana lazat tak?

 
 
Regards,
Fynadegreat
 

Catat Ulasan