Khamis, 13 September 2012

Teambuilding at Jerejak Spa & Resort

Hello all readers

Sekarang dah pukul 5PM, tunggu time nak balik. Maka dikesempatan ini saya nak share pengalaman saya ber'teambuilding di Pulau Jerejak, Penang. Kepada siapa yang tak tahu Pulau Jerejak ni tersangat dekat dengan Penang, 5 minit lamanya menaiki speedboat dari jetty ke Jerejak. Kepada siapa yang sea sick, saya confirmlah mmg selamat untuk anda.

So total of participance 50 orang, yang sepatut asalnya 90 orang ~ . Apalah dio orang ni management bagi rilex2 pun tak nak. Tunggu kat Jetty kul 730, lepas tu 830 baru sampai jerejak. Jangans alah faham ya, bukan bot tu yang lama tapi time manegemnt yang fail. Ada ke pulak kene angkut 12 orang - 12 orang.

Sampai-sampai terus breakfast, expactation saya untuk breakfast mestilah hebat kan, sebab resort. Owh tidak hanyalah bihun goreng dan kuih karipap sebijik besertakan air teh yg pelik rasanya. Breakfast kat cafe company lagi besh oooo......

Lepas dah selesai2 breakfast ikut instructor, aktivitu pertama hiking and jungle tracking. Besh ooo, semenjak ada Miqa ni saya dah lama sangat tak pergi berhiking ni... Trail die lebih kurang 850 metre. Tengah2 jalan jumpa ular... OMG.... Then at the end kene merentas jambatan gantung then berflying fox..... Weehooo... cepat2 berebut nakpergi dulu...Reason: biarlah rahsia... It was fun, nasib la tali flying fox tu tak putus, kalau tak dah jadi santapan biawak... Owh ya bawah tu tasik yg ada biawak yg besar cam buaya :) Scary tak???

Then after dah beraktiviti lasak, time for lunch. Again standard ekonomi rice aje... tapi beryukurlah dapat makan kan..... Sepattnya aktiviti lepas lunch wall climbing tapi disebabkan hujan makan back-up plan die main2 telematch kat dalam hall nya. Ok lah fun - fun.... lari dalam guni etc....

Then pukul 330 kampi pun tunggu boat nak pulang... Overalll besh lah jugak dari kena pergi kerja kan :)
Ada tak kerja yang hari2 xtvt gini ek....

P/S: Package teambuilding utk full day evet : RM75 per head.

Okie ini picture untuk santapan mata korang :).........
Eyh cam malas nak upload pulak, if korang interested view kat FB saya k... Click je link kat bawah ni
Picture Pulau Jerejak

Catat Ulasan