Khamis, 6 September 2012

06092012: Update 4 bulan lamanya

Jum vacum2 blog maklum la dah 4 bulan langsung tiada update update.Sorry my follower (eyh eyh ade follower ke?, rasa macam tulis sorang2 je kan)  Tapi bukan bermakna saya duduk idle /static je selama 4 bulan ni. Banyak jugak la saya explore dor self development. Maklum la last entree kan pasal 7 habit. Tapi sejauh mana habit saya change, itu saya tak pasti. But no matter what kita kena sentiasa ke aura positif for our future.
In summarize apa yang saya gain within  this 4 month
  • Saya  Kami dah ada online shop sendiri. Bukan 1 tapi 2 tau. https://www.facebook.com/GlamisCouture and https://www.facebook.com/BilikKami
  • Saya register untuk post-graduate USM for part time and saya diterima tapi disebabkan pilihan saya sendiri saya untuk menagguhkanya dengan harapan saya sukses dalam Tenaga Pengajar Muda.
  • Saya berjaya memasak selang sehari di bulan Ramadhan. Ini memang nawaitu saya supaya rajin memasak untuk menjadi sepeti mak saya. Barulah rasa macam seorang isteri dan mummy kan.
  • Saya berjaya puasa penuh disamping breastfeeding Miqael yang kini berusia 18 bulan.
  • Saya berjaya menghilangkan kesan2 degil di muka saya kerana pengamalam beberapa tips kecantikan saya. Chewah....
  • Saya  berjaya menurunkan berat badan dari 48 KG ke 45 KG.
Hmm itu je kot achivement saya untuk 4 bulan ni. Tapi there are few more thing which i suppose to do tapi tak terlaksana lagi. Insyallah kalau diizinkan-Nya. Amin
Catat Ulasan