Jumaat, 14 September 2012

Ekspo Beli Barangan Buatan Malaysia 2012 Penang

Hari ni saya pergi ekspo ini 2 kali. 1 dengan Affa masa lunch and lagi 1 dengan family after dinner.
Reason: saja pergi buang masa disamping cari network business :)
Dekat Ekspo ini ada macam - macam, Kosmetik, Prosuk Kesihatan, Makanan, Minuman, Baju-baju,dan pelbagai lagi.
Tapi dalam banyak-banyak tu saya beli 1 barang je, minyak kelapa dara @ virgin coconut oil. Harga nya sangat murah dari pasaran, selalu saya beli sebotol RM45++ tapi tadi cuma RM25. Khasiat sama saja bukan?

Minyak kelapa dara ini mempunyai 1001 khasiat, untuk pengetahuan lanjut rajin-rajinlah Google ok. Kalau dah malas sangat nak google PM lah saya, boleh la saya explain sikit-sikit yang saya tahu. :)

Balik-balik saya terfikir, kenapa perlu kita mengunakan produk luar walhal buatan Malaysia jauh lebih murah dengan kualiti yang sama. Sebagai contoh, mengapa anda memilih SKII sekiranya D'na vchee (contoh je) memberi kesan yang sama? Hmm fikir-fikirkanlah ye wahai kawan-kawan
Siapa lagi nak mengagungkan Made in Malaysia, kalau bukan Malaysian sendiri.

Peace no war
Catat Ulasan