Ahad, 18 Julai 2010

Horas Medan 13 July 2010 - 15 July 2010




Picture taken at sipiso-piso waterfall


Hmm baru balik dari cuti-cuti kat medan with hubby and seri and her hubby. Total 4 of us.


Over all macam agak best jugak vacation kali ini. Syukur alhamdulillah semuanya berjalan lancar dengan bantuan travel agent, Mutiara Holidays. Saya memang sangat merecomend sompany ini. Tourist guide, Hendra jua memberi informasi2 yang sangat2 berguna untuk kami.




1st day


sampai pun dah agak lambat around 630PM waktu Indonesia. Setelah sesi perkenalan dengan supirnya dan melangsaikan paymentnye terus kami dibawa ke dinner. Makanan die mmg sedap dan ade ikan bakar lagi. makan punya makan rupanya ikan talipia aku telan. :( After dinner terus menuju ke Berastagi untuk menginap di Danau Toba Cottage. Sejuk amat kat sini




2nd day


Pukul 8 pagi Indonesia terus bertolak menuju ke parapat untuk mendaiki bot ke pulau samosir. Perjalanan di sini agak lama hampir 5 jam jugaklah. tapi sepanjang 5 jam perjalanan takdelah bosan sangat sebab semuanya pesekitaran yang baru dan ada jugak berhenti2. Tambahan Hendra pun asyik memberi macam2 info dan jugak lawak2nya. Sampai di pekan parapat take lunch, tapi kat cni ikan talipia lagi dan saye sgt x berselera. After that terus menuju ke danau toba menaiki bot menuju ke kampung tomok pulau samosir. Perkampungan batak toba.


After melawat2 bertolak kembali ke perapat dan perjalanan di teruskan ke medan dan malamnya menginap di garuda hotel. Onn n Suami suka sangat garuda nie....




3rd day


Breakfast at hotel then acara diteruskan ke istana maimon untuk lawatan. Then after setlle acara menghabiskan rupiah bermula. banyaknye kain aku soping maklumlah raya kan dah dekat. After lunch sambung balik soping dan soping dan soping hinggalah pukul 4pm kene check in kat airport.




Sekian wassalam,


Insyallah post lain saya akan mempost secara detail tentang percutian ku ke medan. Sekiranya rajin.....
Catat Ulasan