Khamis, 5 Disember 2013

Assignment yang menimbun: sikit sikit lama lama jadi bukit

Semester ini aku register 3 subject elective which are

  1. Advanced Knowledge Management
  2. Distributed System Design and Concept
  3. Data Communication & Networking
Nampak macam sikit kan, tapi sangat banyak kerja. Nak kata aku himpun die buat last minute memang tak lah kan. Sebab aku tahu condition aku yang mempunyai tanggungjawab lain lagi dekat rumah. Maka aku cuba untuk disipinan diri from 8am - 5pm no matter how no matter what i will do all the necessary work as a student. (Tulis blog ni as a student ke?)
Nasib baik la ada sparing partner, kalau lah sorang2 tak tahu lah aku ni hanyut di bawa arus ke mana. Tapi overall learning is fun, hari2 dapat ilmu yang baru. Terasa bodohnya diri ini kerana banyak benda yang kita tak tahu.
Ada sorang lecturer ni cakap, lagi tinggi awak belajar, lagi bodoh awak akan rasa. The knowledge is too much, kalau nak ditukar dengan cas tak tahu lah berapa nilainya.
Tapi trend sekarang takde pun orang yg ilmu tinggi itu, tidak semetinya wang nya tinggi.

Till here, Nak siap2 pergi buat slide utk next week presentation.


Catat Ulasan