Khamis, 18 Mac 2010

HotFM Big Jam @ Penang

Big Jem dah beberapa weeks berlalu tapi baru berkesempatan nak tulis pasal big jem. Setiap kali dengar iklan big jam @ Hotfm rasa bersemangatnya nak pegi. Sebab utama kerana ada MUH and Bunkface. Walaupun advertismentnye 30 artis tanpa henti, padahal aku nak tengok 2 band tu je.
Tapi bila check balik timetable lecture, rupanya ade skul la pulak hari HotFm tuh, siap extended hour lagi 8.30AM - 9.00AM. Fuhh.... rasa macam agak frustrated la pulak.
Tiba-tiba apabila aku pulang ke Ipoh, terjumpa la pulak seorang kawan aku ini yang merupakan event coordinator untuk Big jam ni, apalagi terus tanya schedule Bunkface and MUH. Makanye schedulenye akan berada pada 3 terakhir before penutup 12 midnihgt. maka masih ada harapan balik kelas bergegas ke sana. Nampak sangat mereka ini hebat bukan, 3 yang terakhir kalah mawi tuh....
Sehari sebelum Big Jam saja la meronda-ronda kat esplanade, sekali rupa-rupanya mereka sedang rehersal, apa lagi kami cepat-cepat berlari. Sebab utama berlari bila sampai tuh MUH sedang rehersal. Berikut adalah MUH dengan vokalisnya EN Hazama beserta En Black.


Selepas Settle MUH, Giliran Hujan pulak, malangnya hujan tiada di tempat kejadian maybe Noh berasa mereka agak hebat kot. Tapi lagi bagus cepat sikit turn Bunkface. Walaupun rehersal, layannya dengar Sam perform. best Best....


Picture bawah ni pulak, SAM sedang mendemo memanjat tiang yang ada.


Makanya tibalah hari concert yang dinantikan. Dalam hati bila la nak abis lecture nie. Tak focusnya bile study. Setelah kipas-kipas lecturerku maka kelas release agak awal 630PM. So cepat2 balik rumah dan mandi-mandi. Sesampianya di Esplanade ramainyalah manusia, tapi nasib la senang dpt parking. Sesudah parking crowdnya tersangatlah havoc okies. Dalam hati aku musti redah sampaii kedepan jugak untuk 3 concert terakhir.
Setelah sampai kat depan tuh (2 jam jugak la nk rempuh crowd), damn VIP TM je ley masuk depan. VIP adalah sesiapa yang register Streamyx pada hari itu kay... Aku nih yang dah guna streamyx bertahun2 nih dianaktirikan.
Tapi aku buat kering jugak duduk depan main entrance VIP tuh, bagi RELA tuh rasa semak sikit tengok aku. Akhirnya cun-cun time MUH tuh RELA tuh da lemas tengok aku, mereka benarkan aku jugak masukke dalam. Yeay......
So because of that dapat lah aku picture yang agak close-up



Dalam kol 12 abis conccert, bergegas balik ke kereta dan baru la terhegeh-hegeh carik dinner. 5 jam kot aku berdiri, series tak rasa pon. tapi bile balik rumah rasa macam nak tercabut kaki gue....
However It was really enjoying moment. Thanks HotFM for bringing my favourite.
Catat Ulasan