Ahad, 14 Mac 2010

Data Structure | Nasi Kandar Kapitan |PSP 3000 | Goergetown White Coffee| Rempit V3

7.30AM
Bangun pagi dengan sanga malas untuk bersiap-siap pergi ke lecture data structure. Sementara perjalanan ke kelas sempat lagi stop kat medan suri untuk breakfast nasik lemak.

8.30AM - 1.30PM
Lecture Data Structure bermula. Memang tersangat la preasure. Sebab utama hari ni ada 2 presentation which are chapter pointer and mini project for this semester. Kedua-dua tajuk nih tahap kefahaman cuma lah 70% kut, itulah gabra semacam je. Tapi alhamdulillah semua berjalan lancar dan tak dijangka markah yang diperolehi agak tinggi dari yang dijangka. Tak sia- sia penat lelah semalam membuat persiapan. (Padahal tajuk dah diberi 1 month ago.) Thanks to suami and alap for beeing a great teammate. Other than that today will be last class from DR Azman. He was a wonderful DR. Tak pernah mengantuk pon die ajar, sangat terattract dengan caranya yang penuh diplomasi dan suka share cerita2 motivasi. Hope to see you soon DR but hopefully not in a same class. (Tak nak fail)

2.00PM -3.00PM
Pulang ke rumah untuk menghantar laptops dan juga menjemput adik bongsuku, Afif Saniy to have our lunch in Restoran kapitan in Goergetown. It was a massive trafic jam due to the Go-Kart Festival which is organize in Esplanade Penang. We have Claypot Nasi beriyana Daging, Claypot Nasi Beriyanai Ayam, nasi Kandar. Total amount for thsi meal = RM23. Quite cheap for a 3 person meal in mamak.

3.00PM - 6.30PM
Sesi pencarian PSP bermula di Perangin Mall. Tak ku sangka, banyaknya kedai game kat perangin mall ni. Almost 10 shop, maybe. And the worse thing is, all the shop are scatter around yang membuatkan kaki sangat penat untuk berjalan. Dan akhirnya tadaaaaa......



En suami sedang menayang PSP barunya.
Akhirnya tercapai jugak cita-cita beliau walaupon aku terpaksa korbankan keinginan aku terhadap Wii. I hope this will be the 1st and last gadget for this year hubby.
We bought this PSP 3000 at price of RM860 with dully modded and 8GB high speed memory card wuth a clour of white pearl at a shop name Titan on 2nd floor. The price is not that cheap compare to oterh shop but we was attract with the PR of the seller. Waited almost 2 hours at that shop for the installation process.

6.30PM - 7.30 PM

Having our tea time + dinner at Goergetown White Coffee. Picture shows hubby and lil bro sedang memdemo PSP baru sambil2 menunggu makanan yang diorder.


We ordered Hainan Mee, Char Koew Teow, Porridge Set, White Coffee, Teh Tarik, Sirap Cendol. Total for this meal RM43.


8:00PM
Reach home. Ingatkan this is the end for today. Rupanya hubby telah memebli tiket Rempit V3 for 3 of us.The movie start at 9.25AM.

9:00 PM
Reach QB mall. This movie is rated as 18SG but Afis yang 17 selamba je masuk. Mula-mula cuak la gak, takut-takut kantoi ke. tapi memandankan pack the mat rmepit, the staff tak sempat pulak nak chech IC sorang-sorang. maka terlepaslah si kecik ni tengak movie nie. Overall this movie is in average rating but meet the expactation. Was better than Adnan Sempit. Ok la cerita Malaysia kan. Dont expact too much like Avatar pulak kan.Total expenses for tonight RM46 = ticket + popcorn

11:30PM
Selesai untuk agenda hari ini. What a tiring day but enjoyable. It was also a costly Sunday, takpa lah sekali sekala kan...
Catat Ulasan