Sabtu, 2 Januari 2010

Data Structure | Laksa | OldTown White Coffee | Hadif Darwish

Seawal 645am dah kena bangun nak bergegas ke lecture Data Structure by Dr.Azman. Tambahan pula hari ni journey agak jauh memandangkan nak travel to ipoh untuk menjemput ibu dan adik ke Penang. Almaklum la Afif si baby di rumah hendah mendaftarkan di sekolah barunya pada hari Isnin ini. Selepas mandi-manda kemas-kemas apa yang patut untuk pulang ke ipoh dan akhir sekali meninggalkan rumah untuk keluar bersarapan lalu ke kuliah yang diramalkan bermula pada 8.30am.
Setibanya di kelas, sesi memeningkan kepala telah bermula. Mana taknya kelas data structure ni purely programming C++. Dah la dengan lab work yang sangat panjang. Padahal bukanya susah sangat pun, program telah diberi, cuma cari error je. Itu pon terkial-kial nak buat. Selesai kuliah pada pukul 12.30pm, kami berdua cepat-cepat memandu pulang ke Ipoh
Setibanya di Ipoh, destinasi pertama adalah Mee Rebus Ramli di Bercham Raya. Namanya Mee Rebus Ramli padahal fav aku kat sini adalah laksa. Setibanya di situ rupa-rupanya tutup, malang sungguh nasib ku ini. Tetapi suami tidak berputus asa kerana die telah memandu menuju ke Mee Rebus Ramli di cawangan Tasek pula. Yeayyyy dapat makan laksa. From my personal opinion Laksa die paling sedap selepas laksa mak aku. Harganya RM3.50 dan yg paling penting ada telur rebus sebijik.
Selepas itu destinasi diteruskan untuk pulan ke pangkal jalan, iaitu home sweet home. Sampai - sampai je adik laki aku menghidangkan air nescafe bancuhannya, bukan 3 in 1 tau. Hebat tue~~ Tak sampai sejam aku di rumah mak dah ajak pergi Tesco pulak, motif utama nak beli padlock untuk Si baby, afif. Tujuan nak beli pad lock kecik je tapi 5 sekeluarga turut serta. Setelah itu, si pramugari yang juga merangkap si pemandu mengajak untuk pergi meminum petang di Old Town White Coffee di Medan Gopeng. Akaun ditanggung beres oleh si pemandu, - thanks adik so follow the leader je la. Si suami suruh memuploadkan picturenye, kerana diyakini hensem 100%


5 sekeluarga sedang gembira menikmati minum petang. dari kanan mengikut turutan jam, Afif-Si baby, Lan - Si Suami, Si penulis, Adik - Si pramugari merangkap si pemandu, mak- mem besar bergaya dengan oh my Dior. Bukan senang nak berkumpul ramai-ramai ni.
Dah 2 cawan cafe dah minum nie, alamatnye memang tak tido malam la. Pulang dari Old Town, si pemandu singgah di rumah kak chik untuk melawat babynye yang baru berusia sebulan. Perkenalkan Hadif Darwish -Awie Jr.:
Akhir sekali barulah pulang ke home sweet home. Selepas makan malam bersedia untuk menyiapkan assignment data structure bersama suami. Pening-pening. Esok seawal 6am terpaksa bersiap-siap utk pulang ke Penang utk attend lecture Data Structure sekali lagi. Sekian ~~~~



Catat Ulasan