Jumaat, 1 Januari 2010

Activity on New Year 2010 - Membakar kek coklat

Hari nie saya telah memutuskan untuk membakar cake setelah sekian lama meningalkan aktiviti ini. Maka setelah bangun tido lebih kurang pukul 12 tengah hari, kami pon pergi membeli bahan-bahan membuat cake di Tesco di samping lunch sekali. Berikut adalah bahan-bahannya:


Setelah membakar lebih kurang sejam ini lah hasilnya (belakang cake)

Ini pula gamba yang telah siap disapu toping.Walaupon nampak tak cantik tapi percayalah sedap....Nyum- nyum sedapnya. Saya dan suami makan dengan seleranya. Sebahagian daripada kek ini juga turut diberi kepada jiran tingkat atas iaitu Wa. Moga-moga lain kali Wa bagi lagi masakan yang lain. Heheheheh.

Setelah selesai membakar cake, suami mengajak pergi mebeli dan belah bajunya di Juru Auto City tempat kegemaranya. Beliau telah menghabiskan banyak $$$$$ di situ. Katanya beli baju setahun sekali (buat-buat percaya je lah.) Tapi realitynye memang banyak sale yang sangat berbaloi-baloi. Sebagai contoh Seluar Levis sebanyak 30% tapi saya tidak berminat mebeli apa-apa pon kerana sudah pokai. Huuhuhuhuhu.

Pulang kerumah kami pon makan nasik berlaukkan sup tulang yang saya telah rebus dari pagi lagi. Dan sebagai kek coklat pencuci mulut. Nyum-nyum......


P/S: Credit to Isaac kerana telah menjual coklat selbourne dan turut memberi resipinya sekali. Ingat kalau nak buat kek coklat, pakailah hanya selbourne. Confirm menjilat jari......Catat Ulasan