Khamis, 10 April 2014

Review tentang CLARISONIC MIA 2 - facebrush

Hari ni rasa nak berselfie sendiri. Bukannya perasan cantik. Tapi barang yang baik kena lah share sesama umat kan. Tapi bukan share duit tau, hanya share review sahaja.

Seperti yang sedia maklum kulit muka saya ni selaalu mengalami masalh pimple. Bila pimple mula la berparut, sampai rasa macam rimas. Tapi pimples saya dah seteruk zaman-zaman muda dulu.

Serabut memikirkan masalh parut, ffreckles yang macam sikit-sikit, maka saya tanya lah adik saya yang merupakan beauty consultant kat Sephora. Maka dia reccomend clarisonic Mia 2.  Tambahan pula dengan ada jua doctor yang sarankan CLARISONIC MIA 2  serta sedikit bacaan di Google maka saya tekadkan usaha untuk membeli dengan berbekalkan modal dalam RM500 dianggap sebagai investment untuk muka. Hahaha.....

Ini saranan oleh Dr Kulit dari facebook:


Maka selepas saya pakai hampir sebulan beginilah hasilnya. Walaupun bukan 100% parut hilang tapi saya nampak la perubahan sikit demi sedikit ia berkurang. Saya memang tak percaya kepada produk yang boleh mendatangkan improvement over the night.



Maka kepada pembaca yang mempunyai masalah seperti dibawah amat saya sarankan untuk memakai facebrush ini.

  • Parut
  • Freckles
  • Blackhaad/ White head.
  • Jerawat (Yang ni saya kurang bersetuju walaupun banyak review lain mengatakan it helps.)
Namun perlu saya ingatkan ianya bukan prodcut magic yang boleh mengubah wajah anda sekelip mata.

Saya tidakmenjual product ini namun sekiranya di kawasan anda tidak terdapat clarisonic mia2 ini boleh la saya meminta tolong adik saya untuk membelikan bagi pihak anda. Harganya RM500 nett.

Cara-cara untuk mengunakannya.
  1. Basuh muka anda dengan pencuci muka anda (kalau boleh biarlah yang mengeluarkan buih yang banyak.
  2. ON Clarisonic MIA anda. 20 saat dagu, 20 saat dahi, 10 saat pipi kanan, 10 saat pipi kiri.
  3. Setiap interchange of time akan berbubyi beep.
  4. Gunakan sehari 1x atau sehari 2x. (Saya gunakan 1x sahaja)
  5. Berus perlu ditukar setiap 3 bulan sekali atau ketika dirasakan perlu. (Macam guna berus gigi la) Kos berus salam RM40 untuk 1.
  6. Mudah bukan?

Regards
@fynadegreat




Catat Ulasan