Sabtu, 22 Februari 2014

Anaknda kesayangan tak sihat, jumpa DR Chan Li Pon lagi


Sejak 19 February 2014 (4 hari) AM dilanda ciri birit. 

1st day (19 feb) - Frequency yang sikit 2-3 kali. Maka mummy ingat makan pisang banyak agaknya.

2nd day (20  feb) - Frequency bertambah banyak 8x, aiks dah macam pelik. AM pun mengadu sakit perut memulas. Punah hati seorang mummy tengok anakda kesayangan 3 tahun cakap macam tu. Syukur dikurniakan suami yang understanding, sanggup mengambil cuti untuk menjaga anak kerana mummy perlu hadik ke lecture. Pagi - pagi bersiap pergi jumpa Dr Chan Li Pon doctor ever since miqael berusia 1 minit di dunia ini. Diagnosenya kerana jangkitan virus yang  tak diketahui dan bukan keracunan makanan. Treatment yang diberi ubatt-ubatan yang sungguh tak sedap. Tapi DR dah beritahu yang for next 24hrs expected cirit birit lagi. 

3rd day - No improvement (expected) but what am i not expected the stool contains blood !!!! Oh no... cepat2 mengadap DR Chan lagi. The feedback was, not so serious maybe sebab banyak kali sangat then luka. Sekali lagi nasib baik ada suami yang superb, sanggup ambil EL lagi sekali while i need to attend the lecture.

4th day - Improvement a lot. Ada la 1 kali je terlepas....

To Afraz Miqael, if 1 day you know how to read this, its not because mummy does not love and care about you. You're my everything to me form the minute you exist in my womb. I really hope you understand on what im doing is everything for our family future.

Untuk siapa- siapa yang nak consult Dr Chan Lee Pon at Pantai Mutiara Penang as a pediatrician for your LO this is the working hours.



Catat Ulasan