Isnin, 27 Februari 2012

Support group facebook for new parent

Hi all
Hari ini saya nak bercerita tentang support group parenthhod yg acap kali digunakan. Sebelum jadik mummy sumpah saya tak tahu. Semenjak jadi mummy ni baru la saya tahu betapa banyaknya support group especially melalui facebook and it was never ending support group. Setiap phase pembesaran baby ada je benda baru yang kene learn sampai terfikir kalau dulu amik bachelor early childhood education kan bagus or dietian ke or maybe paedetrician bla bla bla. OK kat sini saya senaraikan beberapa support group for mummy of daddy to be. List di bawah mengikut sequence dari preggy sampai la dah bersalin  till toddler.
  1. Pengalaman Bersalin
  2. Hospital Bersalin
  3. Kumpulan Ibu Menyusukan (KIM) ***
  4. Breastfeeding mother to mother support
  5. Beeing mommies, wife and woman
  6. World Allaince for Breastfeedin Action (WABA)
  7. Secret Club for mummies
  8. HSFFYB ***
  9. My 1st solidfood
  10. Solid food for my baby
  11. SOlid & Semisolid food for your baby
  12. Asthma Allergy and Eczema
  13. MMPS ( Mother to mother peer support)
  14. Our Healthy Unvicinated baby PPP
  15. Malaysia Home Schooling Network
and tonnes more... *** adalah favaourite saya berkunjung setiap hari menimba ilmu. Memang kekadang certain user bertindak sangat obses sebagai contoh KIM, user sangat protective dah membantah sekiranya ada yang mengunakan FM untuk baby. Apa itu FM ... haaa akan ditulis next post (insyallah) tapi tegarkan mata baca je apa2 ilmu yang patut kita tahu. Nobody perfect kan.

Sekiranya ada group lain yang saya tak tahu sila-sila lah share dengan saya k.....
Chow sin chin

Catat Ulasan