Khamis, 18 Februari 2010

Panas! Panas! Panas!

Panas bukan sebab berita panas tapi cuaca yang sangat panas.Mengikut perkiraan aku dah hampir 2 minggu aku mengahdapi panas yang sangat ketara di Malaysia ini. Mengapa Malaysia? Pada mulanya aku ingatkan Penang je yang panas membahang tapi bila aku pulang ke rumah mak di Ipoh keadannya sama saja. Cuma sejuk sikit atas bantuan penghawa dingin 20 celcius.
Semalam dalam Buletin Utama pun turut mewarwarkan yang Malaysia berada die dalam keadaan panas 34 celcius - 36 celcius. Ya Allah patutlah panas sangat, dah mencapai suhu badan manusia. Sepanjang 25tahun aku hidup ni, maybe ini la 1st time aku merasa iklim panas yang melapau macam ni. Dalamkeadaan panas ni baru lah aku terfikir ini baru sikit ujian Allah SWT, agaknye 0.01% je kut tapi aku dah mula merungut2. Macam mana lah azab api neraka nanti. Tiba-tiba rasa takut pulak tapi bila nak insaf + taubat nasuha?
Catat Ulasan