Sabtu, 4 Januari 2014

Double Test, Double exam

1st test
Final exam start next week. Total subject taken 3 paper, Selasa, Khamis and Jumaat. Maka kena optimumkan masa yang ada. Semua serba tak kena, terasa marah dengan diri sendiri kerana tak well prepared dari awal. Tapi ini kan lumrah manusia. Oleh itu masa yang sedia ada 24 jam harus digunakan semaksimum yang mungkin.
Goal : Untuk mendapat 3.00 ke atas kerana ini perjanjian yang telah dimetarai bersamaan kerajaan Malaysia. kalau tidak sediakan RM100k sahaja.

2nd test:
Miqael diserang masalah pernafasan. Dr Chan cakap bukan asthma cuma laluan pernafasannya agak sempit yang membuatkan nafasnya agak laju. Mungkin disebabkan faktor habuk ataupun makanan. Bukan kali pertama, daah berkali - kali cumanya serangan terakhir July 2013 sehingga pembuka tirai January 2014. Treatmnet yang diberi nebulizer secara kerap 4x sehari selama 2 hari. Kali ini aku agak risau kerana selepas nebuliser nafaasnya masih kencang. Yang paling aku risau, kalau ade lung infection yang tiada ubatnya kerana lambat dikesan seperti beberapa kes yang aku baca dalamblog ibu-ibu yang lain.
Goal: Supaya anak mummy cepat sembuh dah boleh melompat macam biasa.

Double test untuk aku harungi diketika ini. Tapi harus bersyukur dalam apa jua keadaan yang diuji oleh-Nya.
Mujurlah suami yang sentiasa memberi moral support. Bekorbaan cuti, bekorban masa. Thank you daddy.
Mummy takkan sia-siakan 'investment; daddy, pasti ada 'keuntungan'  yang ber'margin' besar disebalik ini.

Okay bye,
Nak study dekat library di hari sabtu pukul 830 am.

Regards
#fynadegreat
Catat Ulasan