Selasa, 13 November 2012

Where to eat in Penang: D'dapor Penang

Hello
Sebenarnya entree ni dah agak basi, I went there on last weekend tapi baru sekarang ade kesempatan nak share. D'dapor ni adalah salah 1 Malay Cuisine di Penang. Before this, kalau sesiap korang pernah try Amandari, die seakan sama la jugak. Signature dish die bukanlah melambakan Penang sesangat tapi overall foodnya OK, and worth it to try.
Aku beli voucher yang berharga RM29.90 dan dikhabarkan set itu sepatutnya RM60++. So dalam set ini ada rice for 2, kari ikan siakap, otak-otak and ayam pandan.  Enviroment was very cozy, not so congested. Yang ade hari tu pun semuanya beli vocuher dari groupon jugak. Probably ini restoran baru.
Lokasi die agak menarik, kerana dia terletak dekat heritage building @beach street. So lepas makan, kami pun pergi lah sightseeing dengan berjalan kaki, selalunya lalu dalam kereta je. Agak unik jugak la decoration building itu. ALong the way ade lah 3-4 pasangan pengantin yang ambil wedding ohoto shoot kat situ.
So kepada sesiapa yang dah sampai Penang, tak tahu nak makan mana, boleh la try restoran ini.
Catat Ulasan